Studiu din Singapore. SARS CoV2 nu mai infectează după 11 zile

DE Adina Mutăr | 27.05.2020 - 17:15

Transmiterea de la persoană la persoană a noului coronavirus este puțin probabil să se întâmple după 11 zile de la infecție, chiar dacă pacientul încă este pozitiv, potrivit unui nou studiu realizat de Singapore, publicat de Straits Times.

SHARE

Această descoperire ar putea provoca modificări ale planului de management clinic al pacienților care au testat pozitiv pentru COVID-19.

Lucrarea comună - publicată de cercetătorii de la Centrul Național pentru Boli Infecțioase din Singapore (NCID) și Academia de Medicină, Singapore, bazată pe un studiu realizat pe 73 de pacienți COVID-19 – arată că un test pozitiv „nu echivalează cu infecțiozitatea sau viabilitatea virusului", adăugând că izolarea sau cultivarea virusului după 11 zile nu a fost posibilă.

Ministerul Sănătății din Singapore va evalua implicația acestor ultime descoperiri, care ar putea provoca schimbări în politicile actuale de externare a pacienților cu COVID-19.

În plus, lucrarea menționează, de asemenea, un „studiu mic, dar important”, care a implicat nouă pacienți din Germania, care au prezentat o cantitate mare virală în gât și plămâni pe parcursul primei săptămâni, dar deloc înainte și după ziua a opta.

Directorul executiv al NCID, Leo Yee Sin, a explicat pentru Straits Times de ce studiul lor a durat mai mult decât studiul german, explicând că cercetătorii săi au fost „foarte scrupuloși și au măsurat până la ultima picătură virală”.

În timp ce Ministerul Sănătății nu se pronunță încă, autorii studiului sunt foarte încrezători în validitatea acestuia.

„Științific, sunt foarte sigur că există suficiente dovezi că persoana nu mai este infecțioasă după 11 zile", a spus Yee Sin, potrivit Straits Times.

„Noi continuăm studiul și vom obține mai multe date, dar vom vedea același lucru, deoarece există o mare cantitate de date științifice în acest sens. Deci nu este nevoie să așteptați", a explicat dr. Asok Kurup, președintele Academiei de Boli Infecțioase.

Cu toate acestea, este posibil ca pacienții cu sistem imunitar slăbit, cum ar fi pacienții cu cancer care fac chimioterapie, pacienți cu SIDA netratați și cei care iau medicamente imunosupresoare în urma unui transplant, să poată rămâne infecțioși pentru o perioadă mai lungă, a adăugat Yee Sin, aceștia puntând fi introduși într-o categorie specială.

În prezent, criteriile de externare pentru pacienții COVID-19 se bazează pe testarea negativă a virusului în două teste cu o perioadă de 24 de ore între ele.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.