Studiu COVID-19 din China. Asimptomaticii nu transmit virusul

DE Adina Mutăr | 04.06.2020 - 16:54

China a anunțat că 300 de asimptomatici din Wuhan, epicentrul pandemiei, nu au transmis virusul, deși unii experți susțin că infecțiile asimptomatice sunt frecvente, prezentând o provocare uriașă în controlul bolii, potrivit Reuters.

SHARE

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește cazurile asimptomatice ca fiind cele care nu prezintă simptomele bolii, deși SARS CoV2 a fost detectat prin teste de laborator, subliniind că există puține cazuri raportate cu adevărat asimptomatice.

Perioada de incubație sau timpul până când o persoană prezintă simptome după ce s-a infectat se numește „faza pre-simptomatică”, în care, conform OMS, virusul poate fi transmis altor persoane.

Experții în domeniul sănătății nu sunt încă siguri dacă aceste cazuri asimptomatice sau pre-simptomatice sunt infecțioase. Unii susțin că datele de până acum conduc către probabilitatea că răspândesc virusul.

OMS consideră că pre-simptomaticii sunt infecțioși, dar și asimptomaticii, deși există dovezi puține până acum, pot, de asemenea, transmite virusul.

China a raportat aproximativ 83.000 de cazuri de COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, fără să includă cazurile asimptomatice. Acestea au început să fie raportate separat, zilnic, de la 31 martie.

La nivel mondial, există suspiciuni în ceea ce privește raportările Chinei, iar unii experți susțin că acest ultim studiu ar putea crea o imagine înșelătoare despre modul în care virusul se răspândește, ceea ce ar duce la politici greșite de limitare a infecției.

„Urmărind cazurile asimptomatice îndeaproape, se poate observa că acestea sunt mai degrabă boli mai ușoare, nu sunt complet asimptomatice”, a declarat Ian Mackay, un virolog la Universitatea din Queensland.

„Dar termenul este acum la modă. Este o piesă de teatru frumoasă, dar nu cred că va oferi informații utile.”

Cazurile asimptomatice sub observație medicală din China au scăzut la peste 300, de la 1.541 câte erau la 30 martie.

Wuhan a testat aproape întreaga populație de 11 milioane și nu a găsit niciun nou caz COVID-19, potrivit raportărilor oficiale.

Unele țări din Asia îi includ pe „purtători asimptomatici” în totalul de cazuri confirmate.

În Vietnam, care are puțin peste 300 de cazuri COVID-19, aproape 37% au avut simptome, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Cercetătorii au concluzionat că infecția asimptomatică a fost comună și au descoperit că doi pacienți asimptomatici au infectat cel puțin alte patru persoane.

Coreea de Sud, care a reușit să limiteze focarele prin testarea în masă, a raportat că 20% -30% dintre pacienți au fost asimptomatici. Un oficial din Monosterul Sănătății a declarat că virusul pare să fi fost transmis pe scară largă în perioada de incubație, dar pacienții asimptomatici puțin susceptibili să-l transmită.

Singapore, care are cel mai mare număr de cazuri în Asia de Sud-Est, nu oferă date despre cazuri asimptomatice, dar a declarat că o majoritate covârșitoare de cazuri pozitive în căminele aglomerate cu muncitori migranți prezintă simptome ușoare sau deloc.

Filipine a declarat că aproximativ 13% din cele aproape 19.000 de cazuri ale sale au fost asimptomatice.

În India, aproximativ 28% din 40.184 de persoane care au testat pozitiv între 22 ianuarie și 30 aprilie au fost asimptomatice, potrivit unui studiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te