Spania a decis să vaccineze anti-COVID, cu a treia doză, bătrânii din aziluri

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.09.2021 - 18:28
Spania a decis să vaccineze anti-COVID, cu a treia doză, bătrânii din aziluri. / Foto: aa.com.tr

Spania a decis joi administreze o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pensionarilor din aziluri, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

SHARE

Comisia Sănătăţii Publice de la Ministerul Sănătăţii a decis administrarea ”unei doze suplimentare persoanelor care locuiesc în aziluri, având în vedere fragilitatea acestora, profilul lor polipatologic şi faptul că trăiesc într-un mediu închis”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Azilurile spaniole au fost afectate în mod violent de pandemia covid-19 mai ales în timpul primului val, în primăvara lui 2020.

Citește și: FOTO Mesaje antivaccinare, promovate de șofer în parbrizul unui autobuz din Iași

Această a treia doză urmează să fie administrată, de asemenea, altor grupuri de persoane cu risc, de exemplu pacienţi cu grefe sau care urmează tratamente care le slăbesc apărarea imunitară, adaugă ministerul, care a decis la începutul lui septembrie să se administreze o a treia doză de vaccin anticovid persoanelor foarte imunodeprimate.

Și alte țări au dat undă verde celei de-a treia doze de vaccin

Prin decizia vaccinării pensionarilor din aziluri, Spania urmează exemplul altor ţări, ca Franţa.

Alte ţări au decis, ca Israelul, să vaccineze cu o atreia doză de vaccin împotriva covid-19 persoane în vârstă de peste 12 ani.

Guvernul britanic a anunţat marţi că o a treia doză de vaccin anticovid urmează să fie propusă persoanelor în vârstă de peste 50 de ani şi personalului de îngrijire.

Citește și: ANALIZĂ Trei șocuri care vor lovi România: valul IV, factura la energie, falimentul City Insurance

Organizţaia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi o parte a comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 a populaţiei nu este justificată, deoarece vaccinurile rămân foarte eficiente împotriva formelor grave şi că salvează vieţi dacă sunt administrate mai întâi persoanelor nevaccinate, mai ales în ţările sărace.

Spania şi-a vaccinat 75% din populaţie împotriva covid-19 şi face parte din plutonul ţărilor europene fruntaşe la vaccinare.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.