Doar 4.415 persoane vaccinate împotriva coronavirusului s-au infectat după imunizare, până în 21 februarie, arată un raport al Institutului de Sănătate Publică.
Până la această dată, 803.098 de persoane au fost imunizate anti-COVID, ceea ce înseamnă că rata de protecție oferită de vaccin este de 99,45 la sută.
Înțelegerea dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic
Din totalul de 4.415 persoane reinfectate, 3.696 de persoane s-au reinfectat după administarea primei dozei de vaccin, iar 446 s-au reinfectat după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.
Spre comparație, în Israel, vaccinul a asigurat o protecție de 99,2 la sută și a redus șansele de spitalizare cu 98,9%, conform datelor publicate de Ministerul Sănătății din Israel, până în 13 februarie.
Până la această dată, fuseseră vaccinați peste 4,2 milioane de oameni cu prima doză de vaccin și 2,8 milioane de oameni cu cele două doze de vaccin, dintr-un total de 9 milioane de oameni, cât reprezintă populația Israelului, conformTimes of Israel.
Cozmin Gușă, rămas fără susținere la Federația de Judo, delirează că e de vină generalul SRI Coldea
Vaccinul anti-COVID, protecție de 99,45%. Numai 0,55% dintre cei vaccinați s-au reinfectat
În perioada 27 decembrie (când a început vaccinarea anti-COVID în România, cu Pfizer) 3.969 persoane (0.49% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) care au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului au avut un test pozitiv de infecție.
3,3% dintre cei care au primit prima doză de vaccin nu s-au prezentat la imunizarea cu a doua doză de vaccin, iar la peste 21 de zile au fost reconfirmați cu COVID. Este vorba despre opt persoane.
Dintre acestea, 95% au fost vaccinate cu Pfizer BioNtech, 4.6% au fost vaccinate cu Moderna și 0.4% au fost vaccinate cu Astra Zeneca, precizează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).
Citește și: Avertisment: tulpina COVID din UK va cuprinde întreaga țară. Lista județelor deja afectate
Timpul scurs de la data vaccinării până la data confirmării infectării arată că:
- 35.7% din persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare
- 74.6%* din persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare
- 96.7%* din persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la vaccinare
- 3.3% din persoane nu s-au prezentat la doza a doua și au fost confirmate la peste 21 de zile de la administrarea primei doze.
Raed Arafat, atac dur la fondatoarele „Dăruiește Viața“: „Dăruiești societății venin și știri false“
Din cei 3.969 de oameni infectați după prima doză, 1.052 au făcut a doua doză de vaccin: 172 de persoane au facut a doua doză în primele 14 zile după confirmarea bolii, iar 880 de persoane au facut a doua doză la mai mult de 14 zile după confirmarea bolii (între 15
– 47 de zile).
Din 17 ianuarie (de când a început imunizarea cu a doua doză de vaccin în România) până în 21 februarie, încă 446 de persoane, imunizate cu ambele doze de vaccin (reprezentând 0,08% din totalul persoanelor vaccinate cu doza a doua) au avut un test pozitiv de reinfectare cu COVID. Aceste persoane au fost imunizate doar cu Pfizer BioNTech, precizează INSP.
Timpul scurs de la data vaccinării cu a doua doză până la data confirmării arată că:
- 74.9% din persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare
- 89.7%* din persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare
- 96%* din persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la confirmare
- 4% din persoane (18 cazuri) au fost confirmate la peste 21 de zile de la administrarea celei de-a doua doze.
Citește și: Listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID se deschid pe 15 martie. Cum trebuie să procedezi
Amintim că, potrivit datelor Comitetului Național de Coodronare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV), până în 21 februarie s-au vaccinat 803.098 de persoane, dintre care: 663.485 cu Pfizer, 77.583 cu Moderna și 62.030 cu AstraZeneca.
Mama Cordunenilor, către fiul său Beleaua: N-o mai bate pe Alexandra, bate-ți dușmanii de lângă tine