Raed Arafat, atac dur la fondatoarele „Dăruiește Viața“: „Dăruiești societății venin și știri false“

DE Mircea Marian | Actualizat: 24.02.2021 - 11:39
Raed Arafat, atac la fondatoarele Asociației Dăruiește Viața Foto: Facebook DSU

Raed Arafat a postat, pe Facebook, un atac neobișnuit de agresiv la fondatoarele asociației “Dăruiește Viața“, pe care le-a acuzat că răspândesc știri false. Reacția sa vine după ce Oana Gheorghiu a criticat TIR-urile transformate de ISU în unități mobile de Terapie Intensivă.

SHARE

"Aceste tiruri nu au capacitatea de a funcționa pe termen lung. Sunt gândite strict pentru calamități - inundații sau un cutremur. Ții pacienții acolo 2-3 zile până îi stabilizezi. Este motivul pentru care nicio țară din lumea asta nu a folosit așa ceva. Toate spitalele din lumea asta, în momentul în care au avut nevoie de paturi suplimentare, au construit spitale modulare", a explicat pentru HotNews.ro Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață.

Citește și

Înțelegerea dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic

Raed Arafat, replică prin DSU

Șeful DSU, Raed Arafat, a replicat atât personal, pe Facebook, cât și prin intermediul unui comunicat al DSU. 

“Până acum, am tolerat aceste atacuri fără a lua o poziție oficială, considerând că nu are rost să răspundem reacțiilor isterice nefondate ale personajelor respective. Una este să ‘daruiesti viata’ și altă este să dăruiești societății venin și știri false, atacând din senin orice acțiune a celor care realmente salvează vieți, își asumă responsabilități, în condiții dificile care sunt de multe ori chiar ostile.

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina

Nu neg la niciun moment că cele de la ‘Daruieste Viata’ au făcut ceva și fac ceva în serviciul comunității și poate asta era motivul pentru care am tolerat până acum veninul lor împotrivă sistemului de urgență dar și a mea personal.

Însă, ultima postare a uneia din cele două personaje din fundația respectivă, prin care atacă proiectul cu unitățile mobile de terapie intensiva, nu mai reprezintă un atac împotrivă DSU sau a dr-lui Arafat, ci un atac împotrivă societății civile și a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva în timpul unei situații de urgență fără precedent“, a scris Arafat.

Citește și

O bandă de români a furat două diamante din Cannes și Barcelona prin metoda șmenarilor valutiști

Comunicatul DSU continuă atacul la “Dăruiește Viața“. 

“Pentru că se face o constantă comparație între Unitățile de Terapie Intensivă Mobilă și secția modulară construită de “Dăruiește viață” (deși cele 2 tipuri de structuri, chiar dacă au scopuri similare, diferă fundamental ca și concept și mod de utilizare) le solicităm să prezinte, cu tot atâtea detalii și problemele cu care s-a confruntat aceasta din urmă. Date referitoare la aceste probleme există la CNCCI și sunt confirmate de managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias. Astfel, aceasta secție modulară s-a confruntat cu inundații care au necesitat aproximativ 30 de zile pentru identificarea problemei, rezolvarea ei și reluarea normală a activității, precum și cu temperaturi scăzute în interior în unele perioade care au afectat utilizarea normală a secției“, susține DSU. 

În plus, DSU susține că nu s-a produs nici un incendiu la unitatea mobilă din curtea spitalului Nasta: “Conform acestui raport, înaintat de firma care asigură mentenanța către producătorul unităților de terapie intensivă mobilă, se arată că instalația electrică și celelalte componente ale sistemului de climatizare nu prezintă urme de incendiu și nu au fost evidențiate probleme tehnice, sistemul funcționând în condiții optime, aceste aspecte sustinând afirmația conform căreia incidentul anunțat la 112 a fost o alarmă falsă“. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te