Înțelegerea dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.08.2022 - 08:08
Între interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic se pare că există o înțelegere Foto: quintafuerza.mx

Interlopul oltean a dat lovituri estimate la peste un miliard de dolari în Mexic. Rechinu opera și în zone controlate de Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic. Numărul doi al acestei puternice organizații a fost arestat la București.

SHARE

Organizația criminală condusă de Florian Tudor, zis Rechinu, a jefuit între 2014 și 2019 aproximativ 1,2 miliarde de dolari din bancomate modificate plasate în diferite orașe din Mexic, conform documentelor care fac parte din ancheta jurnalistică și ancheta oficială.

Citește și: VIDEO Interlopul oltean Rechinu și-a blocat extrădarea din Mexic chiar dacă l-a părăsit și avocatul 

Cu toate că a fost arestat anul.trecut în Mexic, la solicitarea autorităților romàne, Florian Tudor nuna fost extrădat nici până acum.

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Suma reală ar depăși 2 miliarde de dolari conform estimărilor. Rețeaua lui Rechinu era extinsă pe trei continente.

Citește și

Interlopul Ureche, finul lui Nuțu Cămătaru, a violat o tânără amăgind-o că filmează o reclamă

În februarie 2020, FBI a solicitat Unității de Informații Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu.

Sursa UIF a estimat că banda este implicată în operațiuni ilicite pentru 240 de milioane de dolari pe an la nivel global, conform World Today News .

Citește și

Mama Cordunenilor, către fiul său Beleaua: N-o mai bate pe Alexandra, bate-ți dușmanii de lângă tine

Citește și

EXCLUSIV Ce spune poliția americană despre recompensa pentru ucigașul lui Aly Sadoveanu

Legătura dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic

În centrul acestei investigații se află compania Top Life Servicios SA , creată în decembrie 2013 de Adrian Constantin Tiugan, un infractor român care avea mandate de arestare internaționale pentru jafuri din bancomate în Italia și Vatican.

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina

Tiugan a creat compania Top Life Servicios SA în Quintana Roo,  cu un permis de imigrare emis pe numele lui Paul Daniel Ionete, un mărunt infractor român care se ocupa cu traficul de droguri.

La 1 martie 2014, acea companie a semnat un contract cu Banco Multiva pentru plasarea de bancomate în Peninsula Yucatan și Pacificul Mexican.

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

UIF a confirmat că schimbul de informații între agențiile mexicane și FBI a permis identificarea organizației formată din români și mexicani care și-a înființat baza de operațiuni în Cancun, Quintana Roo și filiale în alte zone precum Riviera Nayarit, Los Cabos, Baja California South și Puerto Vallarta, Jalisco, conform World Today News.

Stațiunea de lux, Puerto Vallarta, Jalisco este fief-ul celui mai puternic și violent clan din Mexic, Jalisco Nueva Generacion.

La sfârșitul anului trecut, doi asasini plătiți ai Jalisco Nueva Generacion ucideau un fost guvernator mexican într-o toaletă a unui club de lux din Puerto Vallarta.

Activitatea infracțională a bandei lui Rechinu, nu avea cum să se desfășoare fără o înțelegere cu liderii clanului Jalisco Nueva Generacion. 

Citește și

O bandă de români a furat două diamante din Cannes și Barcelona prin metoda șmenarilor valutiști

 

Numărul doi din clanul Jalisco Nueva Generacion, arestat la București

În februarie 2021, Carlos Ruben Ramirez – Monroy, lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, Jalisco Nueva Generation, a fost prins la București și extrădat în Statele Unite.

Citește și

VIDEO Lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, prins la București

Arestarea avusese loc anul trecut, în mai, la două luni după ce, FBI solicitase UIF să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu.

Este posibi ca venirea lui Carlos Ruben Ramirez – Monroy să fi fost facilitată chiar de către oamenii interlopului român. 

Citește și: Clanul Pisoi, rupt din clanul Cocalarilor, prins de poliție făcând trafic de heroină. 11 arestați

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.