Reuniune specială a OMS pentru noua variantă COVID din Africa de Sud

DE Elena Andrei | 26.11.2021 - 22:00
Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier/foto: you tube

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că a convocat o întâlnire specială pentru a discuta despre o nouă variantă de COVID-19 descoperită în Africa de Sud.

SHARE

OMS monitorizează îndeaproape varianta recent raportată B11529 a coronavirusului, ce este catalogată ca fiind de risc, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, într-o conferință de presă a ONU.

„Analiza timpurie arată că această variantă are un număr mare de mutații care necesită și vor fi supuse unor studii suplimentare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Va dura câteva săptămâni pentru a înțelege ce impact are.

„Detectarea acestei variante înseamnă că sistemul de supraveghere este în vigoare și funcționează”, a spus Lindmeier, subliniind pericolul circulației acestui virus, care se transformă cu cât se răspândește mai mult. 

De aceea, este nevoie de continuarea acțiunilor pentru a reduce circulația virusului.

„Avem nevoie de mai mulți oameni care să fie vaccinați peste tot și fiecare trebuie să luăm toate celelalte măsuri care există pentru a ne proteja”, a menționat Lindmeier, incluzând purtarea măștilor, evitarea adunărilor mari, igiena mâinilor, ventilarea camerelor și a sălilor de întâlnire ori de câte ori este posibil.

Belgia a înregistrat vineri primul caz cu cea mai recentă variantă de coronavirus detectată din Africa de Sud.

Citește și

MApN organizează un maraton de vaccinare anti-COVID, miercuri şi joi, cu prilejul Zilei Naţionale

100 medici ATI, audiați la poliție în urma plângerilor depuse de rudele unor decedați de COVID

 

Noua variantă puternic mutantă ar putea fi capabilă să evite răspunsul imun. 

Marea Britanie a suspendat zborurile din Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe începând de vineri la prânz.

Nouă variantă extrem de mutată a COVID-19, originară din Africa de Sud, a fost detectată și în Israel și este mai transmisibilă decât varianta Delta, a declarat vineri prim-ministrul Naftali Bennett, la o întâlnire de urgență cu ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, și consilierii din Sănătate.

Oamenii de știință din Africa susțin că au toate semnalele că vaccinurile sunt încă eficiente în prevenirea formelor severe de Covid provocate de noua variantă a coronavirusului, B.1.1.529

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.