Nutriționista susține că toamna aduce cu sine o creștere a poftei pentru alimente hrănitoare, precum carnea, care asigură sațietate și beneficii esențiale organismului.
Pui sau porc, ce îngrașă mai puțin? Mihaela Bilic: „Aceasta carne este ca un ulei de măsline”
„Proteinele din carne țin de foame multe ore și au calorii negative, organismul cheltuiește energie pentru a le metaboliza”, a spus Bilic.
Aceasta a explicat că, indiferent de tipul de carne – fie de pui, porc sau vită – venirea sezonului rece este perioada perfectă în care aceste alimente hrănitoare devin tot mai căutate.
Mihaela Bilic a explicat că atât carnea de pui, cât și cea de porc sunt alegeri sănătoase.
Carnea de pui
Carnea de pui, foarte consumată la nivel mondial, este considerată o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, fiind ușor de gătit și cu un conținut redus de grăsimi.
Sursa foto: Profimedia image
„Grăsimea din pui se concentrează în piele și este ușor de eliminat, iar carnea este fragedă, cu acizi grași mononesaturați, similari celor din uleiul de măsline”, a precizat nutriționista.
Citește și: Ouăle gătite ASTFEL, risc major de cancer! Românii le fac zilnic. De ce se întâmplă asta?
Carnea de porc
Carnea de porc, deseori asociată cu un conținut ridicat de grăsime, este totuși o carne albă, iar anumite părți ale acesteia, precum mușchiulețul, au doar 4% grăsime, a subliniat Mihaela Bilic.
Sursa foto: Profimedia image
„Porcul este un animal omnivor, iar grăsimea lui este mai puțin saturată decât cea a rumegătoarelor, cum sunt vita sau oaia. Nu tot porcul e gras!”, a completat aceasta.
Citește și: Ce este hidrogenul verde și cum afectează ouăle? Au fost găsite substanțe chimice în aliment
„Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc…dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie”, a declarat nutriționista.