Pui sau porc, ce îngrașă mai puțin? Medicul nutrioționist, Mihaela Bilic a explicat importanța consumului de carne în alimentația zilnică precizând că proteinele de origine animală sunt cele mai „complete” și furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali organismului uman.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că România produce 40% din cantitatea de carne de porc pe care o consumă şi exportă jumătate din producţia de carne de pui.
Pui cu salmonella a fost descoperit pe rafturile unui supermarket frecventat de români. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară ce vizează zeci de magazine din țară, inclusiv din București.
Ministrul Agriculturii suține că alimentele de bază s-au ieftinit cu 50% de la 1 august după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr 67/2023. Newsweek România a mers la un mare lanț de supermarketuri din București pentru a verifica acest lucru.