Carnea de porc se scumpește. Prețul cărnii de porc este într-o continuă creștere cu două luni înainte de sărbătorile de iarnă. Seceta și importurile masive duc la scumpiri constante, iar producătorii anunță majorări suplimentare în lunile următoare pentru cel puțin două produse.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că România produce 40% din cantitatea de carne de porc pe care o consumă şi exportă jumătate din producţia de carne de pui.
Carnea de porc românească, un aliment de lux. E cea mai scumpă din UE. Ireal cât costă acum un kg. Atunci când vine vorba de carnea de porc, românii au dat de mult timp verdictul. Gustul intens și textura cărnii de porc românești are o particularitate aparte.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că românii vor putea să vândă porci în perioada Crăciunului, cu o anumită condiție, după ce Ordinul ANSVSA privind normele de aplicare a legii va suferi modificări.
Cele mai scumpe sărbători din ultimii 30 de ani. România se va confrunta în această iarnă cu cele mai mari scumpiri din anii '90 și până în prezent.