Un grup de cercetători a dezvoltat o abordare complet nouă pentru tratarea tulburărilor de alimentație.
Citește și: COVID face ravagii în Europa. Noile forme, imune la vaccin și la anticorpi. Vârstnicii, în pericol
În acest proces, etapa crucială a căii de semnalizare este controlată de enzima numitp autotaxină, care este responsabilă pentru producția de acid lizofosfatidic (LPA) în creier. Administrarea inhibitorilor de autotaxină poate reduce în mod semnificativ atât aportul excesiv de alimente după post, cât și obezitatea la animale, conform Sience Daily.
Citește și: INSCOP: 83% dintre români vor ca ţara să se îndrepte spre alianţele politice și militare vestice
Tulburările de alimentație și în special obezitatea sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale unei varietăți de boli în societățile industrializate din întreaga lume, în special bolile cardiovasculare cu dizabilități permanente sau cu rezultate fatale, cum ar fi atacurile de cord, diabetul sau accidentele vasculare cerebrale. Institutul Robert Koch a raportat în 2021 că 67% dintre bărbați și 53% dintre femei din Germania sunt supraponderali.
Citește articolul complet AICI.