Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.02.2024 - 09:30
Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani - Foto: Pexels/Karolina Grabowska
Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani - Foto: Pexels/ RF._.studio

Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani. Managerii spitalelor din Iași se revoltă, deoarece unii medici profită că salariile lor sunt fixe.

SHARE

Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani. Managerii spitalelor din Iași se revoltă, deoarece unii medici profită că salariile lor sunt fixe, nu stabilite pe baza unor criterii de performanță.

Astfel, fie că se implică intens, în activitatea spitalului în care sunt angajați, au mulți pacienți, fie că stau degeaba, medicii încasează aceiași bani.

Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani

Managerii spitalelor din Iași se revoltă în cazul medicilor care stau degeaba: „Cel care stă degeaba vine la 7 la spital și pleacă la 11 acasă, ia același salariu cu cel care muncește", spune dr. Dan Timofte.

Medicii au salarii fixe, nu stabilite pe baza unor criterii de performanță Dr. Lucian Eva a precizat că în cadrul Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) Iași sunt medici care sunt de-a dreptul leneși, în timp ce unii dintre colegii lor sunt suprasolicitați.

Astfel de situații nu doar că duc la crearea de frustrări, pentru medicii care au o activitate intensă în spital, ci dă naștere unui sentiment de lehamite, conform bzi.ro.

Citeşte şi: Cât este investiţia pentru noul spital de stomatologie din Bucureşti

„Problema nu este doar că unii medici operează mai puțin, problema este legată de modul în care unii medici sunt implicați în activitatea spitalului. De asta eu le-am cerut indicatori de performanță medicilor clinicieni.

Asta înseamnă că sunt cuantificați în funcție de numărul de pacienți, de gradul de operabilitate, de complexitate, e și firesc să fie așa. Sunt și situații de genul acesta, nu doar că nu au operații, nu au pacienți.

Foto: Pexels/ RF._.studio

Sunt multe de discutat. Eu am introdus indicatori de performanță la medicii clinicieni, prin act adițional la contractul de muncă. A fost o întreagă discuție pe tema asta, cu procese, cu dat în judecată.

Citeşte şi: Personalul unui spital este epuizat, există riscul închiderii Camerei de gardă

În esență, trebuie știut că există o categorie de medici care nu sunt implicați, sunt leneși, ca să spun așa, sunt mulțumiți cu salariul pe care îl iau, care nu este deloc mic, fără să muncească, ceea ce nu e normal.

Pe de altă parte, este și o altă categorie, care este suprasolicitată din cauza adresabilității. Nici asta nu e normal, să se întâmple așa și să fie plătiți la fel.

Această situație creează un fenomen de lehamite, iar atunci și medicii implicați se gândesc să nu mai muncească atât, dacă cel care stă degeaba vine la 7 la spital și pleacă la 11 acasă, ia același salariu cu cel care muncește.

Plus că mai este chestiunea cu cadrele universitare, care stau 3 ore la spital și își iau salariul întreg”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te