Misterul din jurul directorului de spital din Cluj, primul schimbat de Vlad Voiculescu

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 13.01.2021 - 11:21
Petru Șușcă, primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu/FOTO: HotNews

Petru Șușcă, aflat la conducerea Spitalului Județean din Cluj de peste 7 ani, este primul manager de spital demis de Vlad Voiculescu în al doilea său mandat de ministru al Sănătății, potrivit HotNews.

SHARE

 În mai 2019, într-o sâmbătă seară, Sorina Pintea, la acea vreme ministrul Sănătății, făcea o vizită "inopinată" la Spitalul Județean Cluj, unde găsea, potrivit propriilor spuse, "lipsă de organizare și mizerie". În decembrie 2019, Șușcă era propus pentru demitere de Consiliul de Administrație al spitalului, arată un document obținut de HotNews.ro. În vara anului trecut, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, l-a demis și el pe Petru Șușcă, dar numai pentru câteva ore. În aceeași zi, Șușcă era repus în funcție printr-un Ordin semnat de această dată nu de ministrul Tătaru, ci de secretarul de stat Horațiu Moldovan. Coincidență sau nu, demiterea lui Petru Șușcă de la conducerea celui mai mare spital din Cluj a coincis și cu un atac lansat de primarul Emil Boc la adresa lui Vlad Voiculescu, pe tema înființării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și a sursei de finanțare.

"Imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu sunt o carte de vizita demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală", afirma Sorina Pintea, ministrul Sănătății la acea vreme, în mai 2019, după o vizită neanunțată la Spitalul Județean Cluj. Fără să ia, însă, vreo măsură în legătură cu unitatea medicală, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Pe 6 ianuarie, noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut prima mutare din mandatul său la conducerea unui spital: l-a demis pe Petru Șușcă și a numit-o în locul acestuia, ca manager interimar, pe Claudia Diana Gherman, medic chirurg și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj. Ordinul prin care Vlad Voiculescu l-a demis pe Petru Șușcă și cel prin care a numit-o pe Claudia Diana Gherman nu au apărut încă în Monitorul Oficial, până la momentul publicării acestui articol, potrivit HotNews.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.