Ministrul Sănătăţii,Ioana Mihăilă, a fost întrebată, vineri, la HotNews LIVE, de ce există reticenţă la vaccinare la personalul din DSP-uri şi spitale.
„Mi se pare inacceptabil să existe această reticenţă. Înclusiv în ordin, cred că şi în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o ţintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secţii în spital, să se facă cu condiţia ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporţie de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecţie complet - şi nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecţie - și personalul vaccinat care va purta echipament de protecţie într-o formă mai sumară, mai confortabilă”, a spus aceasta.
Citește și
UNICEF va cumpăra 220 de milioane de doze de Sputnik V, vaccinul rusesc anti-COVID
SUA ar putea institui un pașaport vaccinal pentru călătorii în străinătate
Întrebată dacă asistenţii medicali nevaccinaţi vor putea intra în sălile de operaţie, Mihăilă a mai precizat: „În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacţiune directă sau aceasta să fie limitată, ori să poarte echipament complet de protecţie”.
Potrivit ultimelor date oficiale transmise de CNCAV cu referire la personalul medical, până la data de 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I şi 261.435 cu doza II.