Medicul chirurg Dan Grigorescu îi cere demisia preşedintelui Colegiului Medicilor

DE Andrei Mocanu | 09.01.2020 - 09:53
Dan Grigorescu

Medicul chirurg Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, îi cere demisia preşedintelui Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean.

SHARE

Solicitarea medicului vine „la 10 zile de la comunicatul (acum dovedit ca fiind într-adevăr) neruşinat, conceput şi semnat personal de cel care ocupă funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor, cu privire la situaţia dramatică de la Spitalul Floreasca", a anunțat Dan Grigorescu, citat de Hotnews.

Medicul braşovean Dan Grigorescu este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi plasticieni din România şi a reuşit să amenajeze, în secţia pe care o conduce la Spitalul Judeţean din Braşov, prima unitate funcţională pentru arşi înfiinţată în ţară după incendiul din clubul Colectiv, cu un sector pentru mari arşi care are două paturi perfect izolate, fiecare în câte un salon dedicat. Dotările din acest sector au fost cumpărate din sponsorizări obţinute de medic.

Dan Grigorescu aminteşte că Gheorghe Borcean declara în acel comunicat "la modul acuzator, implicându-i la modul imoral (adică fără să îşi fi dat acordul) pe toţi membrii Colegiului, printre care mă număr şi eu: «... asistăm zilele acestea la un asalt mediatic indecent, neprofesionist şi neinformat la adresa unuia dintre colegii noştri (dr. Beuran-nota mea) cu un renume profesional, care nu merită cu nimic a fi ştirbit prin dezvoltări ideatice fără legături cu relaţiile de cauzalitate, care au dus la acele întâmplări», da, adevărate".

„Acum, după atâtea informaţii apărute în spaţiul public care au conturat (chiar dacă imperfect) existenţa unei asocieri greu de imaginat de erori şi acţiuni neconforme cu proceduri universal valabile, l-a mai auzit cineva pe domnul în cauză să mai zică ceva? L-a mai văzut cineva în spaţiul public să lase coada jos, spăşit, asemenea unui căţelandru schelălăind după ce primeşte un şut în bot de la cel pe care a încercat să-l muşte, deşi nu avea niciun motiv?", se întreabă Dan Grigorescu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -