Managerul spitalului din Timișoara, Cristian Oancea și colegii săi ai reușit acest lucru respectând procedura din strategia națională de vaccinare: au avut în permanență liste suplimentare cu personal medical din afara spitalului - angajați ai altor spitale din oraș, ambulanțieri, farmaciști sau stomatologi - pe care i-au sunat și care, în următoarea jumătate de oră - o oră, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara pentru a se vaccina.
Cum se ajunge în situația ca la finalul zilei să rămână câteva doze de vaccin nefolosite? „De exemplu, pe o listă, când ai sute de oameni, unii dintre ei se pot răzgândi - mai află o veste, mai vorbesc cu un vecin, cu un prieten etc. De altfel, și alții, care nu voiau inițial, s-au răzgândit în sens pozitiv și au spus că vor să se vaccineze. Cumva, numărul lor este tot acolo. Dacă mai sunt câteva doze care rămân - două, trei, patru, cinci - cum am făcut noi? Am făcut liste suplimentare cu alți colegi de la alte spitale, cărora le-am spus: 'Domnule, dacă ne mai rămân doze, țineți telefonul lângă voi, ca să veniți să vă vaccinăm și să nu pierdem nicio doză.' Și am luat colegi de la ambulanță, inclusiv ambulanțieri și șoferi care lucrează pe ambulanțele ce preiau pacienți COVID", a explicat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, pentru HotNews.ro.
Cristian Oancea este mândru de faptul că, până în acest moment, la spitalul pe care îl conduce nu s-a aruncat nicio doză de vaccin: "Noi nu am irosit nicio doză, le-am fructificat pe toate și așa vom face și în viitor. Acum îi avem de vaccinat, spre exemplu, pe colegii de la Institutul de Boli Cardiovasculare de lângă noi, precum și pe rezidenții care au venit la Boli infecțioase și la Pneumologie. Sunt în jur de 300 de persoane, asta înseamnă maximum două zile de vaccinare la noi. Din start, noi la aceste 300 de persoane mai facem însă o listă de 10-15 persoane pentru ca, în cazul în care rămân doze, ori colegi de la alte spitale, ori din mediul privat, ori farmaciști, ori stomatologi, să nu aruncăm nicio doză și nici să nu le întoarcem înapoi, pentru că, odată ce le diluăm, acel ser rezistă 5-6 ore la temperatura camerei."
Potrivit managerului Cristian Oancea, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara există în permanență o listă suplimentară "cu alți colegi doritori, pe care, dacă îi sunăm, în jumătate de oră - o oră, vin la spital și primesc doza de seară".