Oamenii de știință au descoperit că cei care mănâncă prea multe dulciuri pot dezvolta în viitor o afecțiune gravă a creierului. Verdictul unui studiu recent este crud: pofta de zahăr ar putea fi un semn de avertizare timpurie al demenței.
Un semn precoce al sindromului este pofta de zahăr incontrolabilă, potrivit cercetărilor de la Broadgate General Practice din Londra.
Îți plac prea mult dulciurile? Iată ce boală cumplită ascunde pofta de zahăr
Potrivit NHS , în Marea Britanie există peste 944.000 de persoane care suferă de demență. Aceasta înseamnă că una din 11 persoane cu vârsta de peste 65 de ani suferă de sindrom în Marea Britanie.
Cuvântul „demență” este un termen umbrelă pentru bolile grupate sub sindromul care este asociat cu funcția creierului.
Citește și: Cât de periculoasă pentru organism este vata de zahăr, desertul colorat iubit de toți copiii?
Deși există multe tipuri diferite de demență, inclusiv boala Alzheimer, nu este vorba doar despre pierderea memoriei, ci și despre modul în care vorbim, simțim, ne comportăm și gândim.
Desigur, este normal ca memoria noastră să fie afectată de îmbătrânire, dar este important să ne amintim că nu este cauzată de înaintarea în vârstă.
Mulți dintre noi putem fi afectați de stres, boli, medicamente și oboseală când vine vorba de funcția noastră cognitivă.
Dar dacă nu ai nicio schimbare în memoria ta în viața de zi cu zi și dacă ai peste 65 de ani, merită să vorbești cu medicul de familie, despre preocupările tale, scrie express.co.uk.
Deci, care sunt simptomele demenței?
Modificări ale dispoziției
Judecata slaba
Pierderea memoriei
Viteză scăzută de gândire
Citește și: Ce trebuie să faci ca să scapi de pofta de dulce? Sfaturi de la nutriționist
Pierderea clarității mentale
Incapacitatea de a găsi cuvintele potrivite într-o conversație
Dificultăți în realizarea activităților zilnice
Agitație.