În buletin are 63 ani, dar vârsta sa biologică este de doar 43 de ani. Cum îmbătrânești sănătos

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.02.2023 - 12:23
Dr. Mark Hyman - Foto: facebook / Mark Hyman

Dr. Mark Hyman nu-și arată vârsta. Expertul în longevitate, în vârstă de 63 de ani, a declarat că "vârsta sa biologică" (bazată pe markeri ai sănătății celulare) este de 43 de ani, datorită anilor de perfecționare a rutinei sale personale.

SHARE

În timp ce testele pentru determinarea vârstei biologice pot fi controversate, există dovezi solide că obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și gestionarea stresului, pot adăuga ani sănătoși la viața dumneavoastră. 

Iar Hyman nu este împotriva îmbătrânirii - el vrea doar ca noi toți să o ducem mai bine. El a spus că este o concepție greșită că îmbătrânirea vine automat cu probleme de sănătate, cum ar fi articulațiile dureroase, gândirea încețoșată și bolile cronice. 

"Oamenii nu-și dau seama că aceste probleme apar de la lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile. Este o afecțiune care poate fi tratată, spre deosebire de un declin inevitabil", a declarat Hyman pentru Insider.

Citește și: LIVE VIDEO Putin se adresează națiunii. „Occidentul vrea să schimbe conflictul local în unul global”

Noua sa carte prezintă știința îmbătrânirii sănătoase, cu sfaturi pentru obiceiuri care să prelungească nu doar durata de viață, ci și "durata sănătății".

El a spus că strategiile de longevitate, cum ar fi o alimentație bună și exercițiile fizice, sunt esențiale nu doar pentru o viață lungă, ci și pentru o calitate mai bună a vieții, iar rutina sa sănătoasă ajută la evitarea problemelor pe termen mai lung, menținându-l în același timp în formă maximă chiar acum, potrivit Insider.

Citește și: „Nimeni nu mă angaja pentru că aveam copil mic”. Povestea unei tinere ca reușit să-și urmeze visul

În buletin are 63 de ani, dar vârsta biologică este de doar 43 de ani

Hyman a spus că primul lucru pe care îl face în fiecare dimineață, după ce se trezește la ora 6, este să mediteze timp de 20 de minute.  Apoi, își savurează cafeaua de dimineață și își oferă un timp dedicat scrisului. 

Cafeaua este legată de un risc mai mic de afecțiuni precum bolile de inimă și demența și oferă o multitudine de compuși vegetali care promovează sănătatea, numiți antioxidanți. Meditația poate contribui la îmbunătățirea sănătății mentale și la reducerea stresului, un factor important în ceea ce privește viteza cu care îmbătrânim. 

Exercițiile de antrenament sunt o parte esențială a rutinei de îmbătrânire sănătoasă


După cafeaua sa, Hyman atinge o rutină de antrenament de forță cu benzi de rezistență, despre care a spus că l-a ajutat să își dezvolte mușchii și să reducă durerile de spate. 

"Înainte făceam yoga, tenis sau mersul pe jos. Antrenamentul de rezistență mi-a transformat cu adevărat corpul și sănătatea", a spus el. 

Cercetările sugerează că și antrenamente de rezistență de scurtă durată pot reduce riscurile de îmbolnăvire. În timp ce ridicarea greutăților este o formă excelentă de antrenament de rezistență, benzile pot oferi o opțiune convenabilă și portabilă dacă călătoriți sau nu aveți acces la o sală de sport. 

Hyman a declarat că antrenamentul său de dimineață durează aproximativ 30 de minute, dar, dacă este posibil, îi place să facă mișcare pe parcursul zilei cu activități precum drumeții sau ciclism. 

După antrenamentul de dimineață, Hyman face un duș cu aburi și o scufundare în apă rece. Unele dovezi sugerează că expunerea la cald și rece poate reduce inflamația și îmbunătăți metabolismul. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te