Glume proaste la 112. Opt salvamontiști mobilizați, dar persoana "rănită" a anunțat ca s-a răzgândit

DE Bianca Iosef | Actualizat: 24.07.2022 - 14:05
Salvamontiștii din Zărnești puși de drumuri degeaba - Foto: Facebook/Salvamont Brașov

Echipa Salvamont Zărnești, de la Brașov a plecat într-o misiune de salvare după ce un bărbat aflat în Piatra Craiului ar fi anunțat prin 112 că „a călcat strâmb și nu se mai poate deplasa”. În timp ce 8 salvamontiști erau pe drum, au fost anunțai că „victima” s-a răzgândit.

SHARE

„Salvatorii montani vă îndeamnă să sunați responsabil la numărul de urgență 112!
Chiar dacă există anumite probleme legislative care ne îngreunează uneori activitatea, chiar dacă suntem serviciu de urgență, dar ne deplasăm către intervenții fără regim prioritar în trafic având în vedere că nu putem folosi semnale acustice și luminoase, chiar dacă unele structuri salvamont au probleme legate de finanțare sau de personal, dorim să menționăm ca structurile Salvamont din Județul Brașov au avut un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate!”, au scirs cei de la Salvamont Brașov pe pagina lor de Facebook.

Citește și: Aproape 2.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri din cauza căldurii anunță IGSU

În continuare aceștia au povestiti cum un bărbat a sunat spunând că are nevoie de ajutor. „n data de 23.07.2022, în jurul orei 19:20, am fost anunțați în urma unui apel prin SNUAU 112 că în Piatra Craiului există un bărbat care acuză că a călcat strâmb și nu se mai poate deplasa din cauza durerii și a imposibilității de a mai călca pe picior! ”

Însă,  între timp, bărbatul s-a răzgândit. „Salvamontiștii s-au întâlnit la sediul serviciului pentru a pleca spre caz, iar după ce au discutat toate detaliile despre operațiunea de recuperare, opt salvatori montani au început deplasarea către locul accidentului, moment în care am fost anunțați că persoana s-a răzgândit și nu mai are nevoie de ajutor în această seară! Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, dar acesta nu a răspuns la telefon”, au mai scris cei de la Salvamont Brașov.

Citește și: VIDEO USS G. Ford, cel mai mare portavion din lume: 75 de avioane, 4.500 oameni, propulsie nucleară

Motivul i-a șocat pe salvatori. „Salvamontiștii s-au întâlnit la sediul serviciului pentru a pleca spre caz, iar după ce au discutat toate detaliile despre operațiunea de recuperare, opt salvatori montani au început deplasarea către locul accidentului, moment în care am fost anunțați că persoana s-a răzgândit și nu mai are nevoie de ajutor în această seară! Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, dar acesta nu a răspuns la telefon.”

În finalul mesajului, echipa Salvamont Brașov a scris: Nu știm dacă persoana respectivă a mințit inițial sau dacă chiar a suferit un accident fiindu-i astfel imposibil să se deplaseze, dar ne bucurăm că “victima” a avut lângă el un prieten cu puteri supranaturale și că acesta l-a putut vindeca în mai puțin de 24 de ore astfel încât să poată coborî împreună din creasta Pietrei Craiului!”.

Aceștia au reamintit că: „Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale. Precizăm că cei opt salvatori montani angrenați în acțiunea de recuperare a pacientului sunt aceeaşi care ar fi trebuit să intervină la urgențe reale.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te