Fonduri europene pentru trei spitale din București, Constanța și Roman

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.02.2021 - 19:13
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Este vorba despre: Spitalului Clinic de Urgenţă ''Sf. Ioan'' din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf. Apostol Andrei'' din Constanţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

SHARE

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că trei spitale au semnat contracte cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în vederea îmbunătăţirii siguranţei pacienţilor şi a personalului medical.

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina



Proiectul "Întărirea capacităţii Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Bucureşti" va beneficia de o finanţare de 43,9 milioane de lei. Obiectivul este protejarea personalului medical şi a pacienţilor împotriva infectării cu COVID-19, precum şi creşterea capacităţii celor două unităţi medicale (spitalul şi Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor infectaţi.

"Datorită proiectului va creşte capacitatea de diagnosticare, îngrijire şi tratament şi vor fi achiziţionate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilaţie mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unităţii de Primiri Urgenţe, echipamente specifice activităţilor de terapie intensivă şi sălilor de operaţie ale spitalului şi maternităţii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Citește și

O bandă de români a furat două diamante din Cannes și Barcelona prin metoda șmenarilor valutiști

Pentru ce sunt fondurile europene la Constanța și Roman

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf. Apostol Andrei'' din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane de lei pentru a fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este beneficiarul unui nou proiect, finanţat cu 8,6 milioane lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienţii cu COVID-19, cât şi pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor suspecţi sau non-COVID.

"Concret, finanţarea prevede îmbunătăţirea capacităţii de monitorizare şi îngrijire a pacienţilor, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare şi insuficiente pentru a face faţă unei astfel de crize sanitare, în special în camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secţiile şi în compartimentele spitalului", a precizat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te