Fiica unei femei decedate în Spitalul Constanța: Îi aruncau mâncarea pe jos, apoi i-o dădeau

DE Miruna Moldoveanu | 18.03.2021 - 13:13
Fiica femeii susține că personalul din Spitalul Constanța i-a legat mama de pat/FOTO: spitalulconstanta.ro

Familia unei femei decedate la Spitalul Constanța a depus mai multe plângeri împotriva unității medicale. Oamenii spun că pacienta a fost lăsată să zacă în salon fără să-i dea cineva nici măcar apă, a fost umilită și chiar legată de pat, scrie Digi24.

SHARE

O pacientă de 53 de ani, din Năvodari, a fost internată la Spitalul Județean din Constanța, după un atac vascular cerebral.

Amalia Tudor, fiica victimei: "Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită".

Citește și: Pașaportul european de vaccinare: ce face și ce nu face certificatul verde digital

Familia acuză infirmierele că nu i-au adus femeii nici măcar apă.

Amalia Tudor, fiica victimei: "De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă".  

Dovada ar fi înregistrările telefonice ale discuțiilor purtate între mama internată în spital şi fiică.

Spitalul Constanța, vizat de acuzații grave

Conversație telefonică mamă - fiică: "Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă".

Citește și: Musta îl contrazice pe virusologul Ebola: Singura metodă să ții sub control o pandemie, vaccinarea

Amalia Tudor, fiica victimei: "Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violenţă, echimoze pe faţă, pe mâini şi pe picioare, dar şi urme de legare la mâini".

Managerul spitalului spune că nu ştie dacă pacienta a fost sau nu legată de pat, dar susţine că în unele cazuri această practică este salvatoare pentru pacienţi.

Paula Tudor a murit în spital, la două săptămâni după internare. Familia a depus plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Potrivit anchetei DSP Constanța, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost unul corect. Celelalte instituții au încă anchete în desfășurare, potrivit Digi24.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.