EXCLUSIV Statul ia combinezoane anti-coronavirus de 18 mil. € de la partenerii lui Cătălin Botezatu

DE Petru Zoltan | Actualizat: 23.03.2020 - 10:46
Cătălin Botezatu/FOTO: click.ro

246,5 milioane de lei. Atât a plătit România pentru a achiziționa în regim de urgență nu mai puțin de 2.288.512 combinezoane cu cagulă și protecție pentru încălțăminte și 1,75 milioane de viziere de protecție necesare pentru pandemia de coronavirus.

SHARE

Cei mai mulți bani se duc în Coreea, la firma UPC Ltd, de unde se așteaptă livrarea a 1,75 milioane de combinezoane pentru care statul plătește în jur 155,6 milioane lei. O altă firmă din Serbia, Virid d.o.o, cu doar trei angajați, a semnat un contract de 3,5 milioane lei pentru livrarea a 38.512 combinezoane.

Compania Viggo Fashion International a câștigat două contracte, de 87,5 milioane lei în total, pentru a livra combinezoane și întregul lot de viziere. Firma este patronată de un Ionuț Marius Marin, partener de afaceri cu Cătălin Botezatu și fotbalistul Liviu Ion Antal, care joacă în prezent la Zalgiris, în Lituania.

Contracte de 17,8 milioane euro

Compania Viggo Fashion International, patronată și administrată de Ionuț Marius Marin, pare că a dat lovitura în plină pandemie de coronavirus. De la firma lui s-au cumpărat 500.000 de combinezoane cu 54,14 milioane lei, echipamente care urmează să fie livrate în 45 de zile calendaristice.

Prețul este de 93 lei pe bucată. Tot de la firma lui a fost achiziționat întregul lot de viziere de protecție. Prețul unei viziere ajuge la 19 lei. Din cele două contracte, firma controlată de Marin a obținut venituri de aproximativ 87,5 milioane lei. Adică în jur de 17,8 milioane euro.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, firma Viggo Fashion International a raportat pierderi de 307.306 lei în anul fiscal 2018, la o cifră de afaceri de peste 5,1 milioane lei. Bilanțul firmei arată că în 2018 a raportat datorii de 10,47 milioane lei. În anul fiscal 2017 a raportat un profit de 195.000 lei.

Afaceri de succes

Numele lui Ionuț Marius Marin mai apare în alte șapte societăți. De exemplu este asociat în Crama Orheiului 1946 SRL, unde îi are ca parteneri de afaceri Sorinel Vasile Ștefanescu și pe cetățenii moldoveni Constantin Gutu și Serghei Turcan. Firma se ocupă de importul și distribuția liniei de vinuri C.B. (Cătălin Botezanu - n.r.), vin produs de Vinăria Zimbreni din Republica Moldova.

Într-o altă societate, Viggo Retail SRL, Ionuț Marin este asociat cu fotbalistul Liviu Ion Antal. Această firmă se ocupă cu vânzarea hainelor și pantofilor pentru bărbați. „Fiecare piesă din colecţiile noastre este rezultatul pasiunii desăvârşite pentru clasicul stil masculin adaptat cerinţelor bărbatului modern”, se menționează pe site-ul companiei.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2017, fotbalistul Liviu Ion Antal spunea că „brand-ul Viggo s-a născut în România și ne mândrim cu faptul că majoritatea produselor sunt realizate cu pasiune în cele mai renumite fabrici din țara noastră. Acolo unde producția locală nu atingea standardele de calitate impuse, am apelat la colaborarea cu fabrici din Italia. Piesele vestimentare lucrate cu dedicare folosesc cele mai fine materiale. Acest lucru e posibil prin relațiile stabile pe care Ionuț (Marin - n.r.) și Cătălin (Botezatu - n.r.) le-au construit încă din perioada EGO”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te