sâmbătă 06 septembrie
EUR 5.0787 USD 4.3463
Abonează-te
Newsweek România

De ce să adaugi unt în cafea. Secretul din spatele celei mai neobișnuite combinații matinale

Data publicării: 24.10.2024 • 16:36 Data actualizării: 24.10.2024 • 20:46
De ce să adaugi unt în cafea. Secretul din spatele celei mai neobișnuite combinații matinale - FOTO: Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)
De ce să adaugi unt în cafea. Secretul din spatele celei mai neobișnuite combinații matinale - FOTO: Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)

De ce să adaugi unt în cafea. Secretul din spatele celei mai neobișnuite combinații matinale. Dacă nu ai încercat asta până acum, ar cam fi timpul.

Adăugarea de unt în cafea, cunoscută și sub denumirea de "cafea cu unt", a devenit populară printre persoanele care caută o metodă sănătoasă de a-și începe ziua și de a obține un plus de energie.

De ce să adaugi unt în cafea. Secretul din spatele celei mai neobișnuite combinații matinale

Iată câteva motive pentru care mulți aleg să încerce această combinație neașteptat de sănătoasă și delicioasă:

1. Sursă de energie sănătoasă

Untul este bogat în grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care oferă o energie durabilă.

Această energie este eliberată treptat, ajutându-te să rămâi alert și concentrat pe parcursul zilei.

2. Senzație de sațietate

Datorită conținutului său de grăsimi, cafeaua cu unt poate crește senzația de sațietate, ceea ce poate reduce pofta de mâncare.

Citește și: Risc fatal la consumul unui supliment care dă energie. O linguriță poate ucide. Oricine îl poate lua

Aceasta o face o alegere excelentă pentru cei care urmează o dietă low-carb sau ketogenică.

3. Îmbunătățirea gustului

Untul adaugă o textură cremoasă și un gust bogat cafelei, transformând-o într-o băutură mai plăcută pentru cei care preferă o cafea cu un profil de aromă mai complex.

4. Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge

Grăsimile sănătoase din unt pot ajuta la menținerea stabilității nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel vârfurile de energie și căderile de după consumul cafelei obișnuite.

Citește și: Ingredientul din bucătărie care te scapă de căderea părului. Îl adaugi în șampon

5. Beneficii nutritive

Untul de calitate, provenit ideal din surse organice sau de la animale hrănite cu iarbă, conține vitamine esențiale precum A, D, E și K, care sunt importante pentru sănătatea generală.

Adăugarea de unt în cafea nu doar că îmbunătățește gustul, dar poate oferi și numeroase beneficii pentru sănătate.

Este esențial, totuși, să folosești unt de calitate și să consumi această combinație cu moderație. perspective și studii suplimentare.

Mai multe articole din secțiunea Sănătate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră