Cum să-și convingi copilul să doarmă singur la el în cameră. Perseverența este secretul

DE Bianca Iosef | Actualizat: 24.11.2022 - 15:14
Poveste înainte de culcare- Foto: PEXELS PHOTOS

O mare provocare pentru părinți este să-și convingă copiii să doarmă într-o altă cameră. Deși poate părea o misiune imposibilă uneori, există câteva sfaturi pe care le puteți pune în practică.

SHARE

Înainte de a face ceva, asigură-te că înțelegi de ce copilul tău vrea să se culce cu tine. Cel mai probabil este pur și simplu pentru că te iubesc și se simt cel mai în siguranță ghemuiți lângă tine, dar înainte de a te strădui să schimbi obiceiul, asigură-te că cel mic este pregătit și poate face față schimbării. Dacă copilul dumneavoastră a fost mai lipicios sau iritabil decât de obicei sau are un comportament dificil în vreun fel, contactați medicul dumneavoastră.

Schimbarea locului în care doarme copilul înseamnă schimbarea unui obicei. Când vine vorba de schimbarea obiceiurilor, ajută să fii practic și – acest lucru este foarte important – consecvent. Iată câteva sfaturi:

Citește și: Avertizare de cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă în 20 de județe din România

1. Creați un spațiu de somn atrăgător pentru copilul dvs. Nimic nu+ poate ține locul mamei, dar cu siguranță este mai ușor să-i faci să stea în propria lor cameră sau spațiu dacă le place acolo. Lucrați cu ei pentru a configura și decora în modul în care le place.

Citește și: SUA avertizează Turcia după atacurile aeriene din nordul Siriei. Personalul american, amenințat

2. Aveți o oră de culcare constantă. Încercați să nu lăsați copilul să stea treaz până târziu sau să doarmă până târziu în weekend. În acest fel, copilul dumneavoastră are mai multe șanse să fie obosit atunci când doriți să fie obosit.

3. Aveți o rutină consecventă, liniștitoare și hrănitoare înainte de culcare. Încercați să reduceți nivelul de energie, poate cu o baie și apoi niște ghemuiri și citind povești. Vrei să-i ajuți să se relaxeze și, de asemenea, să fii sigur că își încheie ziua simțindu-se iubiți.

4. Dacă copilul se ridică din pat, aduceți-l înapoi în camera lui. Aceasta este partea grea: copilului tău nu-i va plăcea și poate fi obositor pentru tine dacă continuă să se strecoare din patul lui și în al tău. Dar dacă cedezi și îi lași să stea în camera ta, ei vor rămâne în camera ta. În fiecare noapte.

5. Folosiți recompense. Asigurați-vă că cel mic primește felicitări majore pentru orice progres - și poate că câștigă ceva în plus dacă stă în patul său toată noaptea. Încercați să vă îndepărtați de lucruri, dacă este posibil, și gândiți-vă mai mult la timpul de calitate (o poveste în plus, o ieșire distractivă), scrie Harvard Health.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.