Un medic de familie povestește cum îi recunoaște pe pacienții care mint că au anumite simptome pentru a obțince concediu medical. În foarte multe cazuri, doctorul nu le eliberează scutire de la serviciu.
Sunt multe semne care îi dau de gol pe cei care doar se dau bolnavi.
Cum recunosc medicii pacienții care mint pentru a lua concediu medical. Semnele care îi dau de gol
Dr Maria Hummes este medic de familie în Hamburg Langenhorn, de 20 de ani practică această profesie. Ea susține că îi recunoaște imediat pacienții care mint pentru a obține concediu medical.
Citește și: Medicii de familie primesc aceiași bani pentru pacienți și consultații. Cât timp e valabilă măsura
Medicul a lucrat și ca psihoterapeut pentru mulți ani iar acest lucru o ajută mult în ceea ce face acum. „Oamenii comunică 70 la sută non verbal, adesea îi poți cunoaște pe cei care mint cu adevărat după felul în care se așează pe scaun: cu umerii puțin înainte, gâtul încordat. Mai mult, privesc în jos”.
În plus, vocea nu are „sușuri și coborâșuri” atunci când o persoană minte.
În astfel de cazuri, doctorița verifică istoricului pacientului de pe computer ca măsură de precauție. Ea află adesea că pacienții au fost acolo cu câteva luni în urmă cu simptome similare. Asta confirmă teoria ei.
„Dacă acești pacienți au vrut un bilet de boală la ultima vizită, le spun că pot merge la muncă fără odihnă”, spune Hummes. „Nu îmi pare rău pentru ei!”
Citește și: Cât primesc în 2024 medicii de familie sau de ambulator pentru fiecare pacient și asistență medicală
Numărul de concedii medicale în Germania a crescut semnificativ anul trecut. După cum a arătat un studiu al Institutului IGES din Berlin pentru asigurări DAK, doar aproximativ unul din trei angajați nu a fost în concediu medical în 2023.
Se schimbă și percepția de a fi bolnav. În timp ce oamenii erau mândri că nu au lipsit niciodată, opinia câștigă din ce în ce mai mult că oricine protejează angajații de infecție ajută angajatorii și colegii, scrie focus.de