COVID nu iartă pe nimeni. Personalitățile care au murit sau au trecut prin stări grave

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 29.12.2020 - 19:40
Patriarhul Serbiei nu a crezut în COVID-19. Foto Getty Images

Nimeni nu este protejat în fața coronaviruslui. COVID-19 a pus în situații grele și chiar a luat viața unui patriarh și unui mitropolit, unor politicieni, sportivi sau actori.

SHARE

O parte dintre cei care au decedat din cauza COVID-19 nu au crezut în periculozitatea coronavirusului care provoacă boala.

Unul dintre aceștia este patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia, care a murit în noiembrie, după ce s-a infectat cu coronavirus la scurt timp după o slujbă de înmormântare la care a participat alături de mii de participanți și fără respectarea măsurilor.

Patriarhul Irineu a condus slujba de înmormântare a mitropolitului Amfilohie, liderul Bisericii Ortodoxe din Muntenegru, care a murit, la rândul său, la 82 de ani, după ce a fost spitalizat pentru un test pozitiv la Covid-19.

Mii de persoane s-au adunat în Podgorica la înmormântare fără măști și fără să respecte distanțarea socială.

Trupul neînsuflețit al mitropolitului a fost depus într-un sicriu deschis, preoții au oferit împărtășanie cu aceeași linguriță, iar unii din cei prezenți au pupat mâna mitropolitului decedat.

 

Rapperul britanic Ty, în vârstă de 47 de ani, a fost printre primele persoane cunoscute care a murit din cauza Covid-19, în mai. 

Artistul a contractat noul coronavirus în primele momente ale pandemiei, iar pe o pagină web creată în aprilie pentru strângerea de fonduri era precizat că el fusese plasat în comă indusă. A fost scos de la terapie intensivă, după ce starea lui a părut că se îmbunătăţeşte, însă ulterior a decedat.

 

În septembrie, medicul neurolog Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, şi-a pierdut viaţa la Institutul Matei Balş din Capitală, unde era internat de mai bine de o săptămână, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Ovidiu Băjenaru era şeful clinicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, a ocupat în perioada 2000-2004 şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti.

 

Multiplu campion la lupte, legitimat la Farul și CS Dinamo, Claudiu Pătrașcu a murit în noiembrie, la vârsta de 46 de ani. 

Devenit polițist după retragerea din activitate, fostul sportiv se afla de mai mult timp internat în Constanța, cu Covid-19.

Cu o săptămână înainte de a muri, fostul luptător scrie despre momentele grele prin care a trecut.

"A 12-a zi la aparatele ATI-ului. Offf, e groaznic, rugați-vă pentru viața mea!", scria pe Facebook.

 

Premierul regatului african Eswatini, Ambrose Mandvulo Dlamini, a murit pe 14 decembrie, într-un spital din Africa de Sud. Era în vârstă de 52 de ani.

Ambrose Mandvulo Dlamini a fost internat, după ce cu două săptămâni înainte fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19.

 

Un fost secretar de stat s-a stins din viață cu doar câteva zile înainte de Crăciun, la doar 51 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. Gabriel Lungu a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii şi Protecţíei Sociale, în perioada 2015 – 2016, iar trei ani mai târziu, în 2019, a ocupat aceași funcție și în Ministerul Economiei.

 

S-au luptat din greu cu COVID-19

Actorul Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, s-a aflat în comă, fiind este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul "Sf. Pantelimon” din București. Fostul candidat la prezidențialele din 2019 s-a infectat cu coronavirus, apoi starea i s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale căpătate în spital.

Înainte de a se îmbolnăbi, Bogdan Stanoevici susținea că nu se teme de COVID și declara că nu poartă mască de protecție pentru că este ”sănătos”. Actorul afirma că a făcut lunar teste anti-COVID, iar toate au ieșit negative.

 

În august, starea de sănătate a fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, infectată cu noul coronavirus, s-a agravat. Ea a ajuns  la terapie intensivă, conectată la un aparat de ventilare mecanică a plâmânilor. 

În noiembrie, fostul fotbalist Dănuț Lupu s-a aflat în stare gravă după ce s-a infectat cu noul COVID-19, iar medicii au fost nevoiți să îl intubeze. Acesta a reușit să învingă boala. 

 

 

În octombrie, Gheorghe Tadici (68 de ani), fostul selecționer al echipei naționale de handbal a României, acum antrenor la HC Zalău, s-a infectat cu COVID-19, la fel ca și handbalista Cristina Neagu.

Sportiva de la CSM București a trecut ușor prin boală, dar antrenorul a avut parte de complicații și a ajuns în spital.

”Au fost câteva zile foarte grele, am fost în perfuzii din 4 în 4 ore. Am primit anticoagulante și tot felul de injecții și antibiotice. Nu ai de unde să știi de unde vine. În plus, am avut și 10 fete bolnave. Vreo 7-8 și-au mai revenit, două încă se mai resimt”, a declarat Gheorghe Tadici, pentru prosport.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te