Ce s-a întâmplat cu copilul de 3 ani cu gripă, COVID 19 și viroză respiratorie, toate deodată

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 12.01.2023 - 16:53
Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu

Un copil de trei ani a fost adus de părinți la camera de gardă a Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”. medici au constatat ca micuțul micuțul avea o triplă infecție.

SHARE

Numărul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care se prezintă la Spitalul de Copii Victor Gomoiu este în creştere, la fel şi numărul testelor efectuate pentru depistarea tipului de infecţie.

Datele din spital arată că numărul infecţiilor cu gripă este mai mare decât cel al infecţiilor COVID şi cu virusul sinciţial respirator (RSV).

După ce a fost consultat, copilul de trei ani care avea gripă, COVID 19 și viroză respiratorie nu a fost internat și a plecat acasă.

Citește și: Frații Tate, vizitați în arest de consulul Marii Britanii la București. Fosta polițiștă, în permisie

Acesta este cel de-al doilea caz de triplă infectare după cel al unui bărbat de 58 de ani internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Un alt triplu infectat, internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași este internat un pacient cu triplă infecție virală, triplul test PCR indicând rezultatul pozitiv pentru SARS-CoV-2, virusul gripal de tip A și virusul respirator sincițial. În prezent, pacientul este conștient și cooperant, afebril și stabil hemodinamic, însă prognosticul medicilor rămâne rezervat.

„Pacient în vârsta de 58 ani, cunoscut cu multiple comorbidități, HTAE, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2, obezitate morbidă, a fost internat în clinica de hematologie a Spitalului «Sf. Spiridon», pe data de 4.01.2023, cu diagnosticul de pancitopenie severă (scădere globală a elementelor figurate sangvine) – scăderea importantă a imunității pacientului. Pe data de 6.01.2023 s-a efectuat un examen citologicic și puncție medulară.

Ulterior a fost externat, iar pe data de 8.01 a revenit în UPU «Sf. Spiridon» pentru deteriorarea stării generale de aproximativ 7 zile, cu stare lipotimică, febră 39.9, disfuncție respiratorie (dispnee, polipnee, balans toraco-abdominal), motiv pentru care a fost testat pentru gripă, test rapid pozitiv, dar și pentru SARS-CoV-2, pozitiv. S-a efectuat CT toracic care a decelat arii extinse în geam mat pulmonar bilat ce ocupă 70-80 la sută din parenchimul pulmonar (imagine specifică de gripă și de infecție cu SARS-CoV-2).

A fost evaluat cardiologic de către medicul cu specialitatea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, confirmându-se comorbiditățile existente. Din cauza disfuncției respiratorii s-a inițiat ventilația non-invazivă și a fost transferat către Spitalul Clinic Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» Iași, admis direct pe Terapie Intensivă. Pe data de 10.01 s-a recoltat proba pentru PCR – triplu test, cu rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2, virus gripal de tip A și virus respirator sincițial.

Analizele de laborator pun în continuare în evidență pancitopenia severă, sindromul de hepatocitoliză și colestaza ușoară. Din punct de vedere clinic, pacientul este conștient, cooperant, afebril, ventilat non-invaziv, stabil hemodinamic. Prognosticul rămâne rezervat”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, conform BZI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te