Colegiul Medicilor: Nici o sancțiune pentru medicii de la Sanador, în cazul copilului mort

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.03.2019 - 13:07
Sursa: Sanador.ro

Medicii de la Sanador care l-au operat pe băiețelul de un an și zece luni care a murit sunt vinovați, dar nu vor fi pedepsiți în nici un fel, a decis Colegiul Medicilor. 

SHARE

Ancheta efectuată de Colegiul Medicilor a arătat că doctorii sunt vinovați, pentru că nu au supravegheat copilul după operație, potrivit Digi 24. Singura sancțiune pe care au primit-o medicii este un vot de blam. 

„Comisia de Disciplina, investita cu solutionarea cauzei, a constatat ca aspectele prezentate in reclamatie si deduse judecatii forului disciplinar vizeaza conduita terapeutica si atitudinea deontologica ale medicilor implicati, ceea ce face de jure obiectul cercetarii disciplinare.

Monitorizarea parametrilor vitali postoperator a fost insuficienta, ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, legate de complicatia postoperatorie aparuta. Decesul s-a produs in urma aparitiei unui tematom retropertioneal, cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stang, urmata de instalarea unui soc hemoragic initial insidios, ulterior progresiv si ireversibil", se arata in raportul Colegiului Medicilor din București.

Din punct de vedere al organizarii activitatii medicale a spitalului, consideram ca nu a fost asigurata continuitatea activitatii medicale in garda, conform legii, in ceea ce priveste monitorizarea chirurgicala pediatrica. Comisia de Disciplina, dupa administrarea tuturor probelor apreciate ca fiind necesare, constata ca faptele si imprejurarile aratate mai sus au constituit abatere de la buna practica medicala", se mai arată în raport.

Colegiul Medicilor a decis să sancționeze doar printr-un vot de blam echipa care l-a operat pe copil.

În octombrie 2018, un copil de un an și zece luni a murit la spitalul privat Sanador, după o operație de hernie inghinală. 

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a anunțat că băiețelul a suferit un șoc hemoragic, survenit în urma unei hemoragii interne. 

Atunci, medicul pediatru care l-a operat a spus că moartea copilului este „un șoc” și „este regretabil ce s-a întâmplat”, dar că „au fost respectate toate protocoalele”. 

Citește și: Pediatra de la Sanador care l-a operat pe copilul care a murit este soția șefului masonilor

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.