Cele două ingrediente care te ajută să scapi complet de căderea părului. Le ai în grădină

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.07.2024 - 07:43
Cele două ingrediente care te ajută să scapi complet de căderea părului. Le ai în grădină - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Cele două ingrediente care te ajută să scapi complet de căderea părului. Le ai în grădină. Iată cum te ajută și îți repară sănătatea părului

SHARE

Cele două ingrediente care te ajută să scapi complet de căderea părului. Le ai în grădină. Iată cum te ajută și îți repară sănătatea părului.

Cum scapi de căderea părului

Dacă există un lucru care le preocupă în mod special pe femei, acesta este părul lor și felul în care arată, lucru care se accentuează negativ și în mare măsură odată cu schimbarea anotimpurilor. Acum, odată cu sosirea verii, există mai mulți factori care accentuează deteriorarea părului. 

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Soarele, de exemplu, emite raze UV care pot deteriora cuticula părului, lăsându-l uscat, fragil și predispus la căderea părului. În plus, clorul din piscine și sarea din apa de mare pot deshidrata părul și scalpul, ceea ce poate duce, de asemenea, la o cădere suplimentară a părului. Cu toate acestea, combinația de rozmarin și ulei de mentă a devenit remediul ideal.

Nu numai atât, dar și schimbările de temperatură agravează problema. Temperaturile ridicate pot crește producția de sebum de pe scalp, care poate bloca foliculii de păr și poate provoca căderea părului. Pe de altă parte, expunerea continuă la aerul condiționat poate deshidrata atât părul, cât și scalpul, provocând fragilitate și căderea părului. 

Pe lângă factorii de mediu, există și alte motive pentru care coama poate cădea în număr mai mare. Printre acestea se numără stresul, o dietă deficitară în nutrienți esențiali, schimbările hormonale, bolile scalpului, cum ar fi dermatita seboreică, și utilizarea excesivă a produselor chimice și a instrumentelor termice.

Combinația care redă sănătatea părului

În acest context, a apărut o combinație de două uleiuri care este perfectă atunci când vine vorba de restabilirea densității părului nostru. Este vorba de combinația dintre uleiul de mentă și uleiul de rozmarin care, dacă sunt deja foarte eficiente singure, perechea devine remediul ideal. 

Pe de o parte, uleiul de mentă este cunoscut pentru proprietățile sale revigorante și stimulatoare. Acesta conține mentol, care îmbunătățește circulația la nivelul scalpului, favorizând un mediu sănătos pentru creșterea părului. 

Are proprietăți antimicrobiene care ajută la menținerea scalpului ferit de infecții care pot contribui la căderea părului. De asemenea, poate ajuta la echilibrarea pH-ului scalpului, reducând producția excesivă de sebum. 

Uleiul de rozmarin este bogat în antioxidanți care protejează părul de deteriorarea radicalilor liberi. Are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care pot ajuta la menținerea unui scalp sănătos. 

Dar nu numai atât, s-a demonstrat că stimulează și circulația, ceea ce poate îmbunătăți creșterea părului și reduce căderea acestuia. 

Cum se aplică uleiul de rozmarin și mentă

Deși pot fi folosite separat, ambele uleiuri pot fi prea dure pentru piele și pot provoca iritații atunci când sunt folosite singure. Prin urmare, este recomandat să le amestecați împreună pentru a le dilua componentele și a evita deteriorarea scalpului.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

Când vine vorba de utilizarea lor, este foarte simplu. 

Amestecă câteva picături de ulei de mentă cu ulei de rozmarin, într-un raport potrivit (de exemplu, cinci picături de ulei de mentă și o lingură de ulei de rozmarin). 

Folosind vârful degetelor, aplicați amestecul pe scalp și masați ușor timp de aproximativ cinci minute. 

Lăsați să acționeze încă cinci minute, clătiți bine părul și apoi aplicați șamponul obișnuit. 

Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă să aplicați acest tratament de două ori pe săptămână pentru o penetrare profundă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te