Ceaiul sau cafeaua - care este mai bună pentru sănătatea oaselor la femeile peste 50 de ani?
Un studiu realizat în Australia, pe aproape 9.700 de femei de peste 65 de ani, arată că obiceiurile de consum de ceai și cafea pot influența sănătatea oaselor pe termen lung, cercetătorii analizând legătura dintre aceste băuturi și densitatea minerală osoasă.
Un nou studiu a descoperit cum ceaiul și cafeaua pot afecta sănătatea oaselor la femei de-a lungul anilor.
După cum relatează Sciencealert, cercetătorii de la Universitatea Flinders din Australia au analizat obiceiurile de consum de ceai și cafea a aproximativ 9.700 de femei cu vârsta peste 65 de ani, ca parte a unui studiu mai amplu privind osteoporoza.
Ceaiul sau cafeaua - care este mai bună pentru sănătatea oaselor la femeile peste 50 de ani?
Participantele și-au raportat singure obiceiurile în cadrul unor sondaje efectuate de patru ori pe parcursul a aproximativ 10 ani.
Studiul a colectat, de asemenea, date despre sănătatea oaselor femeilor, măsurând densitatea minerală osoasă (DMO) la nivelul femurului și al părții înguste a femurului care face legătura cu șoldul.
Femeile care au băut ceai în mod regulat au avut creșteri semnificative statistic ale DMO la nivelul șoldului, comparativ cu cele care nu l-au băut.
Acest lucru se poate datora compușilor din ceai care stimulează celulele care construiesc oasele.
Citește și Ceaiul poate îmbunătăți densitatea minerală osoasă. Descoperirea surprinzătoare a cercetătorilor