Buzăul nu mai are locuri la ATI pentru bolnavii COVID

DE Miruna Moldoveanu | 12.04.2021 - 12:51
La Spitalul Județean din Buzău nu mai sunt locuri libere la ATI pentu bolnavii COVID/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Şefa secţiei de Pneumologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, dr. Nicoleta Bîrcă, afirmă că, din cauza numărului extrem de mare de pacienţi COVID, s-a produs un blocaj, iar în momentul de faţă nu mai sunt locuri disponibile pentru bolnavii COVID la ATI.

SHARE

„Pot să vă spun că este foarte greu pentru noi toţi, medici, asistente, infirmiere, suntem cu toţii extrem de obosiţi, fluxul de pacienţi este extrem de mare în ultimele 2-3 săptămâni, practic s-a produs un blocaj, întrucât nu mai sunt locuri la oxigen nicăieri în judeţ şi au rămas pacienţi cantonaţi în UPU. Cu ajutorul colegilor noştri sunt trataţi ca şi cum ar fi într-o secţie de spital, colegul meu, şeful secţiei UPU s-a ocupat de dotarea farmaciei, dar acest lucru nu este normal pentru că, practic, s-a blocat circuitul şi, după cum bine ştiţi, ambulanţele stau în curtea spitalului", a declarat, luni, dr. Nicoleta Bîrcă, potrivit site-ului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Citește și: Rusia și SUA trimit nave de război în Mare Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

Conform sursei citate acesteia, la ora actuală, în secţia de Pneumologie a spitalului sunt internaţi 34 de pacienţi COVID019, 20 de pacienţi non-COVID-19 şi 14 pacienţi cu TBC pulmonar, cu vârste cuprinse între între 40 şi 80 de ani.

La Spitalul Județean de Urgență Buzău nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID

„Sunt forme mult mai severe ca în valul trecut, cu afectări pulmonare între 40 şi 80%, forme de o gravitate mult mai mare, marea majoritate sunt dependenţi de oxigen, cu flux înalt", a mai spus aceasta.

Citește și: 6.200 €/lună pentru managerul Spitalului Foișor de unde pacienții au fost evacuați în timpul nopții

Dr. Nicoleta Bîrcă a menţionat că pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cu forme medii, severe pot rămâne cu multe sechele, în primul rând pulmonare, o parte dintre ei fiind dependenţi de concentrator de oxigen o perioadă lungă de timp, respectiv o lună, două luni sau mai mult, însă pot, de asemenea, rămâne cu sechele cardiace sau neurologice importante, prin urmare recomandă pacienţilor trataţi de COVID-19 ca, după externare, să ia legătura cu medicul de familie pentru monitorizare şi, dacă va fi cazul, pentru investigaţii de specialitate ulterioare pe parte pulmonară sau cardiacă.

Dr. Bîrcă, apel către populație: Respectați măsurile pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2

Ea a făcut un apel către cetăţeni să respecte măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, să poarte mască, să evite aglomeraţiile şi să se testeze la primele semne de viroză.

"Doar testul COVID ar putea face diferenţa între o viroză obişnuită şi o infecţie cu SARS-CoV-2, deci recomand testarea oficială şi, după părerea mea ca medic, singura măsură prin care putem scăpa de această pandemie rămâne vaccinarea, imunizarea populaţiei în masă prin vaccinare", a mai menţionat aceasta, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te