Buzău: Autoritățile pregătesc transformarea Spitalului CFR în unitate COVID-19

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.11.2020 - 10:45
Foto: stiridebuzau.ro

Autorităţile din Buzău pun la punct ultimele detalii pentru ca încă o unitate medicală, Spitalul CFR, să poată trata pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

SHARE

Demersurile au fost iniţiate încă din vară, însă nu au fost finalizate până acum din diverse motive invocate de conducerea Spitalului CFR Galaţi, în subordinea căruia se află unitatea de la Buzău. Autorităţile de la Buzău spun că spitalul va fi deschis pentru pacienţii cu COVID-19, cel mai probabil, la finele acestei săptămâni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în prezent se lucrează la un protocol între Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul CFR, astfel încât unitatea sanitară să poată primi pacienţi cu noul coronavirus.

”În prezent, se lucrează la un protocol între DSP şi Spitalul CFR astfel încât unitatea sanitară să poată primi pacienţi confirmaţi pozitiv COVID-19. Spitalul CFR va pune la dispoziţie spaţiul şi personalul încadrat pe Secţia de Boli Interne, iar investigaţiile de laborator se vor face la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău”, a declarat Irimia, informează news.ro.

Pacienţii care vor ajunge la Spitalul CFR vor fi cei cu forme uşoare şi medii, dar care prezintă şi afecţiuni cronice şi au nevoie de monitorizare.

În total, vor fi disponibile 30 de paturi.

”Sperăm ca, până la finalul acestei săptămâni, toate pregătirile să fie finalizate”, a mai declarat reprezentantul Prefecturii Buzău.

Încă din vară, autorităţile judeţene buzoiene au făcut demersuri pentru ca Spitalul CFR din Buzău să poată primi pacienţi cu coronavirus, secţia fiind nominalizată de către Ministerul Sănătăţii ca fiind secţie suport COVID. Spitalul CFR nu a primit până acum niciun pacient cu coronavirus pentru că oficialii de la spitalul CFR Galaţi, în subordinea căruia se află unitatea de la Buzău, s-au opus transformării acesteia  într-una pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, invocând, printre altele, faptul că nu este funcţional aparatul de radiologie.

În judeţul Buzău, potrivit celei mai recente informări a autorităţilor, de la debutul pandemiei s-au infectat cu coronavirus 6.098 de persoane, dintre care 4.581 s-au vindecat, iar 155 au decedat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.