Ai prea mult stres? Cum poți dormi liniștit, fără stres?

DE Newsweek România | Actualizat: 31.10.2018 - 17:49

Oamenii își pot schimba modul de a gândi pentru a se calma și elimina stresul.

SHARE

Specialiștii spun că stă în puterea lor de a avea o gândire pozitivă care are efect bun asupra sănătății, bunăstării emoționale, relațiilor interpersonale și în general asupra tuturor domeniilor vieții lor. Oamenii care gândesc pozitiv au în general o sănătate mentală bună, rareori ajung în situația în care starea lor de spirit scade și se menține așa mult timp. Acești oameni sunt mai încrezători în forțele proprii, consideră eșecul ca fiind ceva temporar, iar dacă se confruntă cu o stare de dezamăgire, asta nu durează la ei prea mult. Ei au capacitatea de a depăși orice obstacol, de a căuta soluții și de a lua decizii cât mai bune. 

Stresul poate fi creat de faptul că oamenii împart lucrurile în două categorii – bune și rele. Acest obicei nu este bun pentru că atunci când faci ceva și nu ai obținut rezultate, acel lucru nu trebuie privit ca pe un eșec total, care este demoralizant. Este atât de ușor să spui că trebuie să iei lucrurile așa cum vin. Totuși este clar că trebuie și să lupți pentru tot, să te strădui să obții rezultate bune. Dacă te enervezi atunci când apar diferite probleme și spui că soarta este de vină sau lumea este rea, nu rezolvi nimic, riști să acumulezi nervi și stres și să-ți pierzi energia inutil. 

Poți face uneori haz de necaz

Întotdeauna o doză de umor te poate salva cu adevărat dintr-o situație neplăcută. În ciuda celor care spun că nu pot să râdă în situații triste, pot spune că sunt glume prin care se poate gestiona stresul și se poate transforma o situație de neînțeles în una acceptabilă. În ciuda tuturor durerilor și insatisfacțiilor, umorul este o soluție pentru oricine, poate ajuta orice om să iasă mai puternic din orice încercare. 

Nu exagerați lucrurile atunci când trăiți o întâmplare nefericită! 

Acest lucru poate crea stres în plus, stări de tensiune și nervi. Dramatizarea lucrurilor nu face decât să distorsioneze realitatea, să minimizeze importanța acelor lucruri sau situații create. Oamenii pot greși dar nu trebuie din acest motiv să minimizeze calitățile proprii sau să accentueze imperfecțiunile pe care le-au manifestat atunci. Nu este bine nici să exagereze importanța reușitelor celor din jur și nici importanța greșelilor lor. 

Gândiți pozitiv chiar dacă este destul de greu la început. Oamenii care refuză să aprecieze experiențele pozitive și să susțină că gândirea pozitivă nu ajută, pot trăi în continuare în stres. 

Stările negative trebuie eliminate din viață pentru că ele nu fac decât să distrugă starea de dispoziție și de sănătate. Nu trebuie trase concluzii pripite, pentru că uneori acestea pot fi negative și greșite. 

Oamenii trebuie să fie recunoscători pentru ceva anume în fiecare zi. Cu siguranță apar lucruri interesante zi de zi, care merită apreciate. Există oameni bogați care au totul și totuși sunt nemulțumiți și nefericiți. Dacă ei nu reușesc să-și schimbe gândirea și continuă să se simtă astfel, cu singuranță pentru ei acea jumătate goală a paharului pe care o văd mereu așa, poate fi la un moment dat o jumătate plină cu otravă. Ei trebuie să învețe să gândească altfel, să fie mulțumiți și recunoscători pentru ce au, pentru sănătatea lor, pentru fiecare lucru pe care l-au dorit și l-au obținut, pentru familie, etc. 

Gândirea pozitivă îmbunătățește sănătatea dar și calitatea somnului

Gândirea pozitivă poate fi deosebit de utilă. Nu degeaba se spune că ea îi ajută pe oameni să aibă succes în viață, să realizeze ceea ce au gândit deja pozitiv în prealabil. Prin gândire pozitivă mintea se calmează, acest lucru este important înainte de culcare pentru că astfel somnul va fi odihnitor. Oamenii care gândesc pozitiv au un somn mai sănătos și mai liniștitor.  

De asemenea contează și modul cum te respecți. Fără îndoială contează mediul pentru somn, dormitorul, dar și folosirea unei lenjerii de pat care să te facă să te simți mulțumit. Pe acest site lenjeria de pat este realizată din materiale de lux, de calitate, din fibre naturale. Sincer, nu cred că există un om căruia să nu-i placă ideea de Sweet Home, care să aibă lucruri noi, atrăgătoare, care oferă un farmec aparte camerei și întregii case. Toate lucrurile au un rol aparte, fiecare poate îmbunătăți atmosfera și poate face casa să fie mai prietenoasă și mai atractivă pentru cei care locuiesc în ea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te