Adina Alberts recomandă ivermectina cu un document care o interzice pentru tratarea COVID

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.03.2021 - 12:31
Adina Alberts recunoaște că există la Colegiul Medicilor București 7 plângeri împotriva sa pe subiectul ivermectină
Adina Alberts recomandă ivermectina cu un link care o interzice pentru tratarea COVID

În cursa medicilor care recomandă tratamente alternative pentru COVID-19, dr. Adina Alberts continuă să insiste pentru folosirea ivermectinei, o substanță folosită mai ales în medicina veterinară, pentru tratarea celor infectați cu coronavirus.

SHARE

Dr. Adina Alberts continuă să insiste pe Facebook pentru folosirea ivermectinei, o substanță folosită mai ales în medicina veterinară, pentru tratarea celor infectați cu coronavirus.

Ultimele postări ale chirurgului estetician sunt pe acest subiect, în condițiile în care  chiar doctorul recunoaște că există la Colegiul Medicilor București 7 plângeri împotriva sa pe subiectul ivermectină și 3 pentru că a publicat tratamentul cu care susține că s-a vindecat de Covid.

Citește și: Promovat ca medicament minune anti-COVID, Ivermectina este o substanță interzisă. În sport e doping

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat gir utilizării IVERMECTINEI în studiile clinice randomizate la nivel european. Și deocamdată să nu fie folosită în ambulator. 

Deci Ivermectina este „bună” pentru oameni! Daaa?! Link-ul în comentarii”, a scris dr. Adina Alberts într-una dintre aceste postări.

Citește și: Agenţia Naţională a Medicamentului, despre „senzația” ivermectină: Nu ni s-a cerut niciun studiu

Agenția Europeană a Medicamentului: Medicamentele cu ivermectină nu sunt autorizate pentru utilizare în COVID-19

Ce spune, de fapt, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) în comunicatul pe care chiar dr. Adina alberts îl prezintă ca argument în favoarea afirmației sale: „EMA a analizat cele mai recente dovezi privind utilizarea ivermectinei pentru prevenirea și tratamentul COVID-19 și a concluzionat că datele disponibile nu susțin utilizarea acestuia pentru COVID-19 în afara studiilor clinice bine concepute.”

Mai mult, agenția europeană afirmă că, în UE, comprimatele de ivermectină sunt aprobate pentru tratarea unor infestări cu viermi paraziți, în timp ce preparatele pentru ivermectină pentru piele sunt aprobate pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi rozaceea.

Citește și: Merck, producătorul medicamentului cu ivermectină: Nici o dovadă concludentă în tratamentul COVID

„Ivermectina este, de asemenea, autorizată pentru uz veterinar pentru o gamă largă de specii de animale pentru paraziți interni și externi.

Medicamentele cu ivermectină nu sunt autorizate pentru utilizare în COVID-19 în UE, iar EMA nu a primit nicio cerere pentru o astfel de utilizare”, scrie Agenția Europeană a Medicamentului.

Mai mult, EMA avertizează că deși ivermectina este în general bine tolerată la doze autorizate pentru alte indicații, efectele secundare ar putea crește odată cu dozele mult mai mari care ar fi necesare pentru a obține concentrații de ivermectină în plămâni care sunt eficiente împotriva virusului.

„Toxicitatea atunci când ivermectina este utilizată la doze mai mari decât cele aprobate, prin urmare nu poate fi exclusă”, arată Agenția Europeană a Medicamentelui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te