10 obiceiuri care ne îmbătrânesc rapid. Toți facem aceste lucruri fără să ne dăm seama

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.04.2024 - 13:34
10 obiceiuri care ne îmbătrânesc rapid Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
10 obiceiuri care ne îmbătrânesc rapid Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Cei mai mulți oameni de pe glob nu vor să își arate vârsta. Teama de bătrânețe îi determină pe mulți să își schimbe stilul de viață. Însă cu toți facem greșeli de care nici nu ne dăm seama iar acestea duc la îmbătrânire prematură.

SHARE

Felul în care arătăm ne influențează viața. Și, la nivel mondial a arăta mai tânăr pare să fi devenit o obsesie în cazul multor oameni. Cu toții vrem să arătăm mai bine însă chiar unele obiceiuri din viața de zi cu zi ne îmbătrânesc mai repede decât am putea crede. 

Unele sunt gesturi simple pe care le facem involuntar. 

10 obiceiuri care ne îmbătrânesc rapid. Toți facem aceste lucruri fără să ne dăm seama

Pe lângă stres sau sau hipertensiunea arterială care poate duce la o deteriorare gravă a creierului, iar aceasta poate duce uneori la Alzheimer, ori dietene inadecvate care duc la pierderea masei musculare și astfel la o mobilitate redusă, experții au descoperit că bătrânețea poate veni din lucrurile simple pe care le facem zi de zi. 

Citește și: „Covid lung”. Ce face boala din cel infectat. Cercetătorii încearcă să afle care sunt remediile

1.Sticle de plastic - a bea din sticle de plastic îți poate aduce riduri în jurul gurii. Mai bine folosiți un pahar sau un recipient cu ramă largă.

2. Consumul de produse lactate zilnic poate fi foarte dăunător sănătății intestinale, ceea ce poate duce ulterior la îmbătrânirea pielii.

3. Prea puțină apă. Neconsumarea suficientă a apei vă poate lăsa deshidratat, ceea ce poate duce la o piele uscată și mai îmbătrânită.

4. Cafeaua. Consumul de cantități excesive de cafea poate fi grav deshidratant, ceea ce duce adesea la o piele îmbătrânită.

5. Produse de îngrijire a pielii. Multe produse de îngrijire a pielii sunt pline de substanțe chimice, care pot usca pielea și chiar pot perturba hormonii naturali.

Pe de altă parte este esențial să aveți un regim decent de îngrijire a pielii. A hidrata pielea poate reduce inflamația, ceea ce, ulterior, micșorează șansele de îmbolnăvire legată de vârstă.

Citește și: Îmbătrânirea este o problemă tehnică care poate fi inversată. Cine atinge 2030 va trăi veșnic

6. Nu folosiți protecție solară. Mulți oameni vor lua în considerare crema de protecție solară doar vara. Aceasta este o greșeală. Razele UV ale soarelui vă pot deteriora pielea pe tot parcursul anului.

7. Poziția pe scaun. Dacă petreceți prea mult timp stând pe scaun, vă poate deteriora mușchii, duce la creșterea în greutate și chiar reduce aportul de oxigen.

Postura proastă poate duce la curbura coloanei vertebrale, chiar și la persoanele mai tinere. Poate chiar contribui la apariția artritei.

8. Ochii în telefon. Privind în jos la telefonul tău mobil - acest obicei extrem de comun pune de fapt mult stres atât pe gât, cât și pe coloana vertebrală și poate duce cu siguranță la îmbătrânirea prematură.

Iar dacă petreci ore și ore în fiecare zi privind un ecran este foarte rău pentru vedere și poate duce la tulburări de vedere.

Iar dacă folosiți telefonul înainte de somn trebuie să știți că lumina emisă de acest gadget vă poate face să pierdeți somnul și să vă treziți mai des. Somnul este vital pentru o sănătate bună.

9. Adormi pe orice pernă. Într-adevăr, somnul regulat și profund este foarte important pentru a rămâne tânăr și sănătos. Insomnia sau alegerile proaste ale stilului de viață pot pune în pericol acest lucru.

Daca perna ta lasă amprente pe fața ta când te trezesti, acestea ar putea, în timp, să ducă la apariția ridurilor. Luați o pernă și o față de pernă de mai bună calitate.

10. Dormit cu machiaj. Nu este niciodată o idee bună să dormi cu machiaj. Poate descompune colagenul și crește probabilitatea apariției ridurilor. Astfel că încercați pe cât posibil să evitați acest gest, scrie msn.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te