Viitorul Avocat al Poporului, propus de UDMR, este pensionar special de la 49 de ani

DE Valentin Mirică | Actualizat: 23.06.2021 - 15:22
Foto: RTV/ Captură video

Viitorul Avocat al Poporului, propus de UDMR, Fabian Gyula, este pensionar special. El a fost procuror până în decembrie 2020, când s-a pensionat, la 49 de ani

SHARE

Potrivit ultimei declarații de avere, postată pe site-ul CSM în ianuarie 2021, salariul anual al lui Gyula era de 208.000 lei. Cum, de obicei, pensia specială a magistraților este egală sau mai mare cu ultimele salarii, acesta va primi, probabil, circa 17.000 de lei pe lună - doar pensia specială. 

Citește și: VIDEO Pe 17 km din Autostrada de Centură București, lucrările au ajuns la 15%. Deschidere, în 2023

Deși și el, și soția (profesoară la o școală din Cluj), sunt bugetari, ei dețin: trei vile, din care una, în Cluj, are 343 mp. Alte două, la Liteni, au 84 mp și 94 mp. Terenurile deținute în Cluj depășesc 1.500 mp, iar conturile lor în bancă, însumate, sunt de aproape 160.000 euro. 

Clujust scrie că, în 2007, a fost verificat de CSM datorită prezenței sale alături de lideri maghiari considerați a fi extremiști. 

"Am lucrat 24 de ani fără să ocup funcţii de conducere, abia după acea am avut funcţii de conducere. La un moment dat am stat 15 ani pe acelaşi scaun, practic soluţionând acea ciclicitate de dosare care nu erau simple. Mă ocupam şi de cooperare internaţională. Obişnuiesc să spun o întâmplare din această activitate după care să apreciaţi cât de grea este activitatea de magistrat. Lucram la Parchetul tribunalului când într-o noapte, pe la 4,00, am ajuns acasă şi mă sună pe telefonul fix şeful arestului. Atât mi-a spus - să ştiţi că cel pe care l-aţi audiat timp de două ore şi jumătate în cursul acestei nopţi, la verificările efectuate de medicul de la arest s-a dovedit a fi purtător de TBC activ. A închis discuţia, mi-a zis - să aveţi grijă de copilaşii dvs.. Aceasta este activitatea de magistrat", a explicat el, azi, modul în care își justifică pensia specială, potrivit ziardecluj.ro. 

Citește și: VIDEO Autostrada Sebeș – Turda, în impas. Lucrările, avans de doar 2% într-o lună. Finalizare, 2022

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.