Iohannis l-a desemnat pe Cîţu pentru funcția de premier. Prima ședință de Guvern poate fi miercuri

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.12.2020 - 12:14
Cîțu și Iohannis, în culise/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru. Urmează ca plenul Parlamentului să voteze propunerea, la pachet cu miniștrii propuși de PNL, USR-PLUS și UDMR. Premierul desemnat a promis chiar o primă ședință de Guvern.

SHARE

Florin Cîţu este premierul propus de coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR.

”Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formaţiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze şi s-au cristalizat. Între timp, o coaliţie formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR a fost formalizată şi a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României, şi astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formaţiunilor care formează coaliţia de centru-dreapta s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de Prim-ministru. Aşadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de Prim-ministru.”, a declarat preşedintele în prezenţa premierului desemnat.

”Mulţumesc, domnule Preşedinte! Mulţumesc pentru încredere, mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încredere! Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată. În acelaşi timp, domnule Preşedinte, aş vrea să fac o declaraţie fermă astăzi aici. România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români, şi să reaşezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă. Vin în faţa dumneavoastră cu o echipă de profesionişti. În acelaşi timp, fiecare minister şi fiecare ministru va avea obiective clare din partea Prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire. Şi nu în ultimul rând, domnule Preşedinte, vă asigur de un parteneriat transparent şi onest, pentru că împreună avem acelaşi obiectiv, dezvoltarea României. Mulţumesc!”, a declarat Cîţu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.