VIDEO Dominic Fritz va lucra la Primărie cu 6 consilieri personali. Câți directori va da afara

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 12.11.2020 - 23:31
Dominic Fritz, primarul Timișoarei

Una dintre primele decizii ale noului primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a fost de a-l demite pe șeful Poliției Locale, un fost milițian, care se afla în interimat de peste șase ani. Dorel Cojan a fost milițian zece ani, între 1979 și 1989, iar după '89 a terminat Dreptul.

SHARE

Dorel Cojan a fost milițian zece ani, între 1979 și 1989, iar după revoluție a terminat dreptul, managementul turistic și un master în drept.

„Șeful Poliției Locale a tot alternat între interimat și delegare de atribuții. El era, de fapt, director adjunct. Am considerat că după șase ani nu se mai poate continua așa și am vrut să trimit și un semnal foarte clar că în Primăria Timișoara se va lucra cu profesioniști și pe baza unor concursuri deschise.

Am delegat atribuțiile unui alt director adjunct până la finalul anului și vom face un concurs la Poliția Locală”, a declarat Dominic Fritz, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE.

Citește și: Un ex-milițian cu pensie specială și 3.000 €/lună de la buget, prima victimă a primarului Fritz

 

 

Dominic Fritz a precizat în interviul acordat Newsweek LIVE că vrea ca în activitatea sa la Primăria Timișoara să fie ajutat de șase consilieri personali. 

„Primăria Timșoara are 600 de angajați. Cu toate instituțiile de suport, chiar mai mulți. Poliția Locală are câteva sute de angajați.

Legea prevede că pentru un primar al unui municipiu reședință de județ este voie cu șase consilieri personali. Cu șase oameni care să mă consilieze în toate domeniile pentru care este responsabil un primar, cred că este absolut suficient. Sunt bucuros că găsesc oameni profesioniști, care vin din domeniile lor”, a răspuns primarul Timișoarei, când a fost întrebat dacă nu cumva sunt prea mulți șase consilieri personali. 

Dominic Fritz a precizat că deja lucrează cu doi, un arhitect și un fost manager în mai multe companii, care o să ajute la reorganizarea primăriei. 

Salariu fiecăruia va fi de circa 4.000 de lei net. 

De asemenea, primarul a menționat că dorește o schimbare de mentalitate în instituțiile publice din subordine.

„Există două genuri de funcționari publici: unii care vin la muncă pentru că vor să contribuie la comunitate și alții care vin la muncă pentru ei.

Vom face diferența între cele două categorii. O să restructurăm orgnigrama, vom face educație continuă, voi insista ca funcționarii să înțeleagă tendințele din domeniul lor și să lucrăm profesionist, nu haotic, cum se întâmplă în multe instituții.

Cred că vom putea face transformarea de mentalitate și cu cei care sunt în Primărie, și cu cei care vor fi angajați în viitor. În Primăria Timișoara se va lucra cu profesioniști și pe baza unor concursuri deschise”, a susținut Dominic Fritz.

Întrebat dacă urmează să fie destituiți și alți directori din Primăria Timișoara, noul edil a afirmat că nu a luat încă alte hotărâri de acest fel.

„Nu sunt genul să iau decizii din  burtă sau să dau dispoziții din  pix. Suntem într-un proces de analiza a performanțelor și a contractelor. Cu siguranță vor fi schimbări și în viitor, dar deocamdată mergem pas cu pas, îmi aleg bătăliile cu mare grijă și trebuie să mă asigur că avem o continuitate instituțională”, a precizat Dominic Fritz, în cadrul Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te