Conflict în opoziție. Cioloș, critică neașteptată la Iohannis: „Un președinte fără soluții”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 13.05.2019 - 10:39
Foto Alianța 2020

Fostul premier, Dacian Cioloș, a lansat, duminică seara, un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit „un președinte fără soluții” și a menționat că pune statul într-un echilibru „precar”.

SHARE

E timpul să recunoaștem că statul român nu funcționează la potențialul său maxim. Un Parlament rău intenționat și un Președinte fără soluții pun statul într-un echilibru precar, care folosește electoral ambelor părți. Din ecuație lipsesc cetățenii și interesul social.

Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze mai clar responsabilitatea guvernării. Președintele și guvernul trebuie să lucreze împreună, dar, pentru asta, Președintele țării trebuie să își asume decizii. Vom crea mecanismele necesare dizolvării Parlamentului”, a declarat Dacian Cioloș la Timișoara.

Acesta a susținut că președintele țării trebuie să își asume decizia de a accepta slabul guvern al lui Dăncilă.

„Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a mai declarat Cioloș. ”Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”, a mai spus liderul PLUS.

Atacul vine la două zile după ce liberalii s-au delimitat de guvernul Cioloș.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Vaslui, că propaganda PSD pune Guvernul Cioloș „în spinarea” liberalilor, dar uită că, de fapt, PSD a sprijinit acest guvern și i-au dat voturile pentru învestitură. Liderul PNL a infirmat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi asumat Guvernul Cioloș.

 

Liderul PNL a infirmat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi asumat Guvernul Cioloș. „Parlamentul care a învestit Guvernul și majoritatea PSD-UNPR”, a arătat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, criticile lui Dacian Cioloș vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la mai multe mitinguri electorale ale PNL.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -