VIDEO Dragnea, ales în Parlament după ce a promis Autostrada Sudului, din care s-a ales praful

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.07.2020 - 09:31

În urmă cu opt ani, liderii USL, Liviu Dragnea, Victor Ponta și Crin Antonescu promiteau că încep lucrările la Autostrada Sudului. După opt ani, șoferii merg tot pe vechiul drum național la care, până în 2023, se fac lucrări de modernizare.

SHARE

În noiembrie 2012, Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, la Alexandria, la lansarea candidaţilor USL din Teleorman, că a venit la acest eveniment pentru a-i da o mână de ajutor lui Liviu Dragnea să fie ales în Parlament, arătând că şi el a primit de la Dragnea tot ajutorul de care avea nevoie.

Candidații USL din Teleorman erau Liviu Dragnea la Camera Deputaților și Crin Antonescu la Senat.

„Mă bucur să fiu azi aici ca să-i dau o mână de ajutor lui Liviu Dragnea ca să fie ales deputat. Am primit de multe ori ajutorul de care aveam nevoie de la Liviu, am primit întotdeuna ajutorul de care aveam nevoie de la senatorul dumneavoastră Crin Antonescu", a spus Ponta.

Cum erau la un miting electoral într-unul din județele din sudul României au trebuit să și promită ceva.

A luat cuvântul Liviu Dragnea, la acea vreme secretar general al PSD:

"Aici, pe această scenă, primul-ministru, un om de cuvânt, prietenul meu, camaradul meu, a răspuns la o întrebare de-a mea, că da, autostrada Sudului va începe. Şi la începutul lunii decembrie, aici, la Alexandria, se va semna documentul care va iniţia măsurătorile pentru autostrada Sudului Bucureşti - Alexandria - Roşiori - Slatina - Craiova - Lugoj - Timişoara. Şi pentru asta, sincer, vreau să-i mulţumesc", a spus Dragnea.

Care a adăugat că Ponta e un om de cuvânt și că prin această autostradă sudul României va renaște economic.

După opt ani de la acele declarații, Atostrada Sudului nu există nici la nivel de intenție. Victor Ponta nu a inclus-o ca prioritară nici măcat în Masterplanul de Transport elaborat de România în 2014.

Aflăm dintr-un comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale că acolo unde ar trebui să fi fost deja Autostrada Sudului trece același drum obosit care trebuie modernizat. Drumul urmează a fi reparat până în anul 2023.

Să plombăm vechiul drum
„CNAIR a semnat în data de 07.07.2020, Actul Adițional nr.3, la Contractul de Finanțare nr. 83/20.07.2017, pentru proiectul: ”Reabilitare DN6, Alexandria- Craiova, Faza 2”

Perioada de implementare a proiectului este de 120 luni, respectiv intre data 01.01.2014 si data 31.12.2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Fiantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 386.045.199,12 lei din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul  European de Dezvoltare Regională- 275.743.501,22, 15% cofinantare proprie-48.660.617,86 lei, restul de 61.641.080,04 lei reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA”, arată comunicatul.

Dintre cei trei actori, Dragnea s-a retras la Rahova, Crin Antonescu s-a declarant înfrânt și a ieșit din politică. Doar Ponta visează să jungă președintele țării în 2024.

Sudul României a rămas la fel ca în 2012.

 

 

 
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te