VIDEO Ciprian Ciucu: Nu reușesc să mă întâlnesc cu Nicușor Dan. Mă așteptam să îmi dea telefon

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 23.11.2020 - 23:28
Ciprian Ciucu așteaptă un telefon de la Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Noul primar al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu a reușit până acum să discute cu noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, despre proiectele pe care le administrează cele două instituții.

SHARE

Ciucu a fost deranjat de o declarație a lui Nicușor Dan.

 

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a mințit cu privire la stadiul lucrărilor din Prelungirea Ghencea, a arătat Ciprian Ciucu, noul primar al Sectorului 6. 

„Lucrările sunt amorțite pe Prelungirea Ghencea, căci Primăria Generală nu a dat banii. Firea a mințit că lucrările ar fi fost 90% gata. De fapt, sunt undeva la sub 50% pe o porțiune de 7% din lungime. Sunt nesemnificative, maximum 5% din ce trebuie să fie acolo”, a menționat noul primar. 

Ciprian Ciucu speră ca lucrarea să rămână prioritară, chiar dacă Primăria Generală nu are deocamdată banii, dar cu sprijinului Guvernului Orban. 

„Rugămintea mea către Nicușor Dan este să țină prioritară această lucrare, e foarte importantă, și să mă lase pe mine să mă ocup de lucrurile deja începute și sunt într-un stadiu deja avansat.

Pe Lacul Morii, pe dig, am deja un proiect pe care-l continui, nu mă apuc să scot acum avize deja date și să întârzii lucrările.

L-am auzit pe Nicușor Dan vorbind de Lacul Morii. E bine că îl interesează, dar cel puțin pe zona asta care ține de agrement și de proximitate de cetățean trebuie să se ocupe primăriile de sector.

Pe chestiunile care presupun bugete mai mari, pe care noi nu avem capacitatea să le facem, trebuie să se ocupe Primăria Generală și Guvernul”, a explicat Ciprian Ciucu, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE.

Citește și: VIDEO Cum pierde bani o primărie. Piețele publice, închiriate de „băieții deștepți” pe 25 de ani

Primarul Sectorului 6 se referă la o declarație a lui Ncușor Dan, care a anunțat pe 13 noiembrie că va fi încheiat un parteneriat între Primăria Capitalei și Ministerul Mediului şi Apele Române, privind Lacul Morii şi Parcul Natural Văcăreşti, pentru a căror amenajare se vor organiza concursuri internaţionale de soluţii.

„Îl respect mult pe Nicușor Dan și sunt convins că vom lucra foarte bine sub coordonarea lui, accept coordonarea municipiului București și viziunea lui Nicușor Dan.

Rugamintea este să ne coordonăm.

Pentru că sunt investiții pe care Primăria Capitalei le are în Sectorul 6, inclusiv locuințe sociale, străzi, cum ar fi bulevardul Timișoara până la centură, și am nevoie să mă întâlnesc cu Nicușor Dan.

Am încercat până acum și nu am reușit. Să ne punem la masă și să vedem ce face fiecare.

Nu suntem întârziați, înțeleg că e ocupat, dar se termină anul bugetar și presiunea e să pregătim investițiile până la anul. Eu nu pot să merg în  orb”, a menționat Ciprian Ciucu.

Citește și: VIDEO Ciprian Ciucu, despre instalațiile de Crăciun: Ne putem simți bine și acasă, decorând brazii

Primarul Sectorului a respins faptul că ar avea o neînțelegere cu primarul general. 

Nu am nici o neînțelegere cu Nicușor Dan. Îl înțeleg e că trebuie să se concentreze pe priorități. El are două săptămâni de când a luat mandatul, eu am trei. Oamenii îl întreabă pe el de apă caldă, nu pe Firea.

Primăria e complexă: ai spitale, ai școli, ai drumuri, ai spații verzi, cimitire, urbanism, biblioteci.

Nu am un diferent cu Nicușor Dan. Eu doar simt nevoia să dinamizez lucrurile un pic.

M-a surprins declarația cu Lacul Morii și mă așteptam să îmi dea și mie un telefon și să mă întrebe dacă am ceva de zis cu Lacul Morii și cum stau cu proiectul.

Să discutăm când și cum se face”, a precizat Ciprian Ciucu în cadrul emisiunii Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te