VIDEO Nu mai mult de 3.000 de persoane au fost la mitingul AUR. Șoșoacă s-a contrat cu Simion

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.10.2022 - 21:53
Diana Șoșoacă l-a atacat pe George Simion la protestul AUR Foto: Hotnews
Protest AUR - FOTO: FB
Foto: Hotnews

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat duminică în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. Participanţii la protest au drapele tricolore, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.

SHARE

UPDATE 21.49 Piața Victoriei începe să se golească. Oamenii aduși din țară cu autocarele au început să plece. Din boxe răsună muzica. Oamenii aduși din țară cu autocarele au început să plece. 

Când susținătorii lui Simion au ajuns în fața Guvernului, ei venind în marș de la Piața Universității, au găsit-o acolo pe Diana Șoșoacă, alături de câteva sute de fani ai acesteia.  Senatoarea a luat cuvântul, la un microfon, pe o scenă improvizată, dar când ea încerca să vorbească, susținătorii AUR huiduiau. În cele din urmă i-a fost tăiat microfonul, iar ea l-a acuzat pe Simion că este lipsit de bun simț. 

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine! Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid.  Cei adunați în Piață au început să huiduie și să strige ca cei doi lideri ai extremei drepte să nu se certe.

Câțiva dintre manifestanții veniți cu Simion au urcat pe scena unde se aflau Șoșoacă cu soțul ei și cu câteva persoane, încercând să îi dea jos. Cele două tabere au început să se îmbrâncească, în huiduielile mulțimii, și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i calma. În cele din urmă, Șoșoacă a rămas pe scena improvizată, la microfon.

 
La începutul protestului, Liderul formaţiunii George Simion, aflat printre protestatari, a anunţat că nu va rosti niciun discurs, a cerut oamenilor să vină la Piaţa Universităţii, acuzând că autocare venind din judeţe au fost oprite pe drum.

Citește și: Lulea, omul cu banii de la AUR. L-a plătit pe Simion: Investitor imobiliar cu veleități publicistice

La ora 15:00, coloana de protestatari a plecat spre Piaţa Victoriei.

AUR a precizat că protestul se va încheia la miezul nopţii. 

UPDATE 

În jurul orei 16.00 coloana de protestatari a ajuns în Piața Victoriei, unde au fost așteptați de senatoarea Diana Șoșoacă: "Bine ați venit, fraților! Unitate!".

În timp ce Diana Șoșoacă vorbea la un microfon îndemnând la unitate, manifestanții ajunși în piață au început să se împrăștie pe trotuare, fără a scanda.

Din boxele aflate la scena amenajată în mijlocul pieței răsuna imnul, în timp ce oamenii adunați în zonele laterale suflau în vuvuzele.
 
 
UPDATE
 
Ora 16.35
 
Altercație verbală între mai mulți manifestanți și Diana Șoșoacă, care a strigat "Rușine! George Simion s-a vândut!". În timp ce Șoșoacă se află în mijlocul pieței, oamenii aduși de Simion, care au ignorat-o, s-au împrășiat în diverse zone.

Circulația este blocată.

UPDATE 

Ora 17.00

Diana Șoșoacă a reusit sa blocheze protestul organizat de AUR. Oamenii adusi de Simion în piață s-au împrăștiat pe trotuare, iar alții stau pe jos și rezfuză să scandeze ce le cere senatoarea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te