Victor Ponta a vrut să construiască un Drum Expres care să ne ducă mai repede la Kiev și Moscova

DE Petre Bădică | Actualizat: 06.05.2020 - 11:36
capital

În mandatul său, Ponta a ajuns cu promisiunile mult în afara granițelor țării. Pe toate le-a strâns în „Programul de guvernare PSD 2013 – 2016”.

SHARE

Victor Ponta a devenit premier în 2012 și a demisionat în toamna anului 2015 după tragedia de la Colectiv. Unele promisiuni făcute de el în „Programul de guvernare al României” au fost atât de gogonate încât au intrat în folclor. A promis, cel dintâi, cele opt spitale regionale.

A făcut o obsesie din Autostrada Comarnic – Brașov care nu a ajuns nici măcar în faza de licitație.

Minciuni care trec granița

Ponta a ajuns cu promisiunile din „Programul de guvernare al PSD 2013 – 2016” în Rusia și Ucraina.

Astfel, la capitolul „Turism, IMM și mediul de afaceri”, fostul guvern Ponta a menționat o propunere pentru a îmbunătăți „Turismul în Delta Dunării”. Iar aici Ponta a propus, printre altele, realizarea unui:

„Drum Expres care sa lege judetul Tulcea de Coridorul IX de transport care leagă orașele București de Kiev și Moscova prin orașul Focșani – Galați – Brăila – Tulcea - Constanța de autostrada A2 și conexiunea cu accesul și tranzitul rutier de marfuri si persoane către sudul şi nordul Europei”.

Exprimarea este foarte alambicată. Ne dăm cu greu seama dacă Ponta voia să aducă ucrainieni și ruși să facă turism în Deltă sau pe români să-i trimită la shopping în Kiev și Moscova.

„Coridorul de Transport Pan-European nr. IX invocat de Ponta este Giurgiu – Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Bacău – Roman – Iaşi – Sculeni și realizează legătura Nord – Sud, preluând traficul din cea mai mare parte a regiunii Moldova. Coridorul asigură cale directă de ieşire spre Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, potrivit Companiei de Autostrăzi și Drumuri.

Ponta voia, cel mai probabil, ca drumul Drum Expres promis să lege Tulcea, prin orașele mai sus menționate, de acest Coridor IX.

În orice caz în România nu există niciun drum care să se încadreze la categoria „drum expres”. Pentru că nu s-a construit niciunul.

Drumul Expres, scos la liciție după 7 ani de la promisiunile lui Ponta

Revenind la promisiunea fostului premier. Ea prinde contur abia în zilele noastre

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, pe 30 aprilie 2020, scoaterea la licitație a Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Constanța – Tulcea.

În timp ce, miercuri, 29 aprilie 2020, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului  "Proiectare și Executie „Drum Expres Brăila - Galați”.

Ambele tronsoane sunt invocate de Ponta în 2013.

La șapte ani de la elaborarea „Programului de guvernare” al PSD.

Citește și Topul minciunilor din Programul de guvernare Ponta

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te