Tudorel Toader nu-l lasă pe Iohannis să-și lanseze cartea la Universitatea Cuza din Iași

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.05.2019 - 17:28
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Tudorel Toader, rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a respins solicitarea președintelui Iohannis de a-și lansa cartea despre Uniunea Europeană în aula instituției de învățământ, potrivit unui comunicat de presă al editurii Curtea Veche Publishing.

SHARE

Universitatea Cuza și-a motivat refuzul prin faptul că ar exista deja o serie de evenimente programate pentru ziua de 11 mai, când șeful statului ar fi vrut să-și lanseze cartea la Iași. Totuși, pe pagina web a universității nu apare nici un eveniment, potrivit editurii Curtea Veche Publishing, care a publicat cartea „EU.RO. Un dialog despre Europa”, citată de G4Media.ro. 

„În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial că lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte.

În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” . Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului.

În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectivă, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, se arată în comunicatul editurii, citat de G4Media

Citește și: Liderul PSD Iași își apără penibil șeful: Cei care l-au huiduit pe Dragnea au fost aduși cu autocare

De asemenea, în 11 mai, PNL va organiza un miting electoral la Iași, iar liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat că l-a invitat pe președintele Iohannis să participe. 

În replică, șeful PSD, Liviu Dragnea, a amenințat că i-ar putea lăsa pe pesediști să facă o contramanifestație, în aceeași zi, pentru că „sunt foarte nervoși”. Amintim că, la Iași, Liviu Dragnea a fost huiduit de oameni, în 20 aprilie. 

Citește și: Dragnea, iritat: „Să nu creadă Iohannis şi slugile lui că numai ei au dreptul să urle sau să ţipe”

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te