Trolii favoriți ai Sputnik confiscă demersul de recunoaștere a genocidului armean

DE Valentin Mirică | Actualizat: 26.04.2021 - 13:28
Ioan Aurel Pop Foto: Basilica.ro

Trolii favoriți ai Sputnik, printre care Alina Mungiu Pippidi și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, confiscă demersul de recunoaștere a genocidului armean.

SHARE

Un grup de personaje controversate, printre care Alina Mungiu Pippidi, Ioan Aurel Pop și Stelian Tănase (fost director al TVR în perioada guvernării USL), a trimis o scrisoare deschisă către președinții celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, solicitând Legislativului să adopte un act de recunoaștere a genocidului contra armenilor.

Citește și: România îl expulzează pe adjunctul atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București

„Deși evenimentele din anul 1915 au fost oficial obiectul a mai multe anchete internaționale și rapoarte ONU și răspunderea a fost atribuită guvernului de atunci al Turciei, deținut de organizația Junilor turci, ajunsă la putere, moștenitorii defunctului imperiu otoman, ca și o parte a statelor aliate, nu recunosc sau trec sub tăcere existența acestui genocid.

Timpul a dovedit însă cât de periculos este negaționismul sau uitarea față de crimele de masă, oriunde s-ar petrec ele și în ce măsură această atitudine poate duce la perpetuarea discriminării unor minorități.  De aceea este pilduitoare inițiativa statelor civilizate, care prin recunoașterea oficială a existenței acestui genocid își afirmă hotărârea ca ca niciodată astfel de crime odioase să nu se mai petreacă. E momentul ca România să li se alăture.

Recunoașterea printr-un act oficial al Parlamentului din România a genocidului contra armenilor ar veni firesc în continuarea unei istorii în care România a fost leagăn de refugiu pentru mulți dintre supraviețuitorii masacrului; un adevărat pământ al făgăduinței, cum s-a dovedit apoi“, se arată în scrisoarea deschisă, publicată de România Curată sub titlul “Intelectualii români cer Parlamentului recunoașterea oficială a genocidului contra armenilor din anul 1915. Alătură-te!“.

Pe lista semnatarilor se află Alina Mungiu Pippidi, Andrei Pippidi, Cristian Pîrvulescu, Ioan-Aurel Pop, Liviu Antonesei și Stelian Tănase.

Ioan Aurel Pop este un favorit al site-ului de propagandă al regimului Putin, cel mai recent exemplu fiind modul în care a fost încurajată candidatura sa la prezidențiale.

Și Alina Mungiu este citată frecvent, laudativ, precum în articolul: “Mungiu-Pippidi, curaj total: «Nu prea a contat în criză UE, parteneriatul cu SUA ori NATO»“. 

Citește și: Videochatista Oana Lovin întreabă, Ambasada Rusiei răspunde. Acuze la adresa UE și NATO

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.