Tezele AUR expuse la Târgu Mureș: „Ungaria cumpără și devine stăpână pe o bucată din Transilvania”

DE Elena Andrei | 14.08.2021 - 17:00
Tezele AUR expuse de Claudiu Târziu/Foto: fb

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a susţinut, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Ungaria face investiţii masive în Transilvania și devine astfel „stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră", fiindcă statul român nu reacţionează.

SHARE

„Dacă Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania până într-acolo încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră este pentru că i se permite. Este pentru că noi, la nivelul conducerii ţării, nu avem o viziune în privinţa aceasta şi nu avem politici publice", a declarat Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că politicile publice lipsesc şi în privinţa românilor din afara graniţelor şi că politicienii români ar avea de învăţat de la cei din Ungaria în acest domeniu.

„Ungaria are o politică foarte bine structurată, foarte bine dusă, foarte bine finanţată. Nu avem nimic împotrivă, e dreptul acestui stat să aibă grijă de conaţionalii săi, oriunde s-ar afla ei. Dar am putea să învăţăm din asta şi noi şi să ne ocupăm mai cu dedicaţie de respectarea drepturilor românilor din afara graniţelor, aşa cum ar trebui să ne ocupăm de respectarea drepturilor şi libertăţilor românilor din centrul ţării, unde numeric românii sunt minoritari şi unde sunt trataţi mai rău decât într-un stat străin”, a susţinut Claudiu Târziu, potrivit Agerpres.

Citește și

Farisei: liderii AUR votează respingerea propriei inițiative privind tăierea subvențiilor partidelor


Copreşedintele AUR, despre PNRR: „Este un ajutor de înmormântare”

 

La rândul său, deputatul Dan Tănasă a spus că Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un „stat cosuveran în Transilvania" şi consideră atitudinea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, referitoare la acest subiect, ca fiind „complet lipsită de conectivitate cu realitatea".

„Ungaria cumpără la propriu Transilvania, bucată cu bucată, pădure cu pădure, clădire cu clădire. Nu doar cumpără, ci vine şi construieşte de la zero instituţii pe care pune ulterior drapelul Ungariei, pune inscripţii exclusiv în limba maghiară. Practic Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un stat cosuveran în Transilvania. Deja ştim foarte clar că Ungaria nu are acceptul Bucureştiului pentru a derula programele pe care le derulează, însă de la Bucureşti de fiecare dată reacţia a fost anemică", a declarat deputatul.

Conducerea AUR a participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la cursurile Academiei Politice „Gabriel Constantinescu" pentru membrii formaţiunii din judeţul Mureş.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.