Copreşedintele AUR, despre PNRR: „Este un ajutor de înmormântare”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.05.2021 - 15:16
Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "un ajutor de înmormântare şi ultima privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc". / Foto: digi24.ro

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "un ajutor de înmormântare şi ultima privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc".

SHARE

"Reformele despre care domnul premier vorbeşte sunt de genul celor pe care un alt guvern de aceeaşi extracţie le-a făcut în 2008, cu consecinţe nefaste asupra românilor. Nu sunt reforme, sunt acţiuni împotriva poporului român. Acest PNRR este un ajutor de înmormântare şi, totodată, este ultima mare privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc", a susţinut Târziu.

Citește și: Cîţu: În această guvernare vom trece Carpaţii cu o autostradă. Vom face spitale noi

PNRR obligă românii să suporte "costuri şi măsuri importante"

El a mai precizat că AUR a cerut ca acest plan să fie dezbătut în mod real şi votat în Parlament, însă Guvernul i-a tratat cu refuz, în condiţiile în care PNRR obligă românii să suporte "costuri şi măsuri importante".

"Ne aflăm astăzi, aici, cu o promisiune că ni se va prezenta PNRR, nu a fost prezentat (...). Noi, AUR, am cerut cu fermitate de la bun început că acest plan care angajează mai multe guverne şi care, mai ales obligă românii să suporte costuri importante şi măsuri importante, care le vor afecta viaţa, acest plan să fie dezbătut în mod real în Parlament şi votat. Nu ni s-a dat această posibilitate, Guvernul crede că le ştie pe toate şi, în consecinţă, ne tratează cu refuz.

Citește și: PSD a cheltuit în trei luni peste 5,6 mil. lei pe presă și propagandă, 60% din cheltuielile angajate

Ne aflăm astăzi aici pentru că presiunea opoziţiei a fost importantă şi a fost făcută printr-o condiţionare. Dacă onor Guvernul nu avea nevoie de votul nostru pentru a trece mărirea cotizaţiei către UE, nu ne aflam astăzi aici", a spus liderul AUR. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.