Tăriceanu: Bugetul lucrat cu Dragnea e nerealist. Apreciez guvernul incompetent al lui Dăncilă

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.08.2019 - 11:22

 După ce a stat doi ani și opt luni în coaliție cu PSD, pe care l-a tot lăudat, la fel ca pe Viorica Dăncilă, liderul ALDE a avut revelația că are parte dintr-un executiv de incompetenți.

SHARE

Tăriceanu susţine că "proiectul de rectificare bugetară arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist". 

Alăturat publicăm imaginea, de la începutul anului, în care Tăriceanu stă la masa alături de Liviu Dragnea, fostul consilier Darius Vâlcov, ministrul Economiei, Niculae Bădălău și de Daniel Chițoiu. Imaginea era, atunci, însoțită de explicația: cifrele arată bine. Oamenii lucrau la buget. După intratea lui Dragnea la pușcărie am aflat că Viorica Dăncilă nici nu a fost invitată să discute bugetul.  

Ori Cotroceni, ori plecăm!

Au trecut opt luni de atunci și ALDE amenință PSD că pleacă de la guvernare deoarece „proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite. La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare“, se arată într-un comunicat de presă al ALDE. 

Câtă ipocrizie să spui că bugetul la care ai lucrat și pe care ți-ai pus semnătura nu este realist doar pentru a forța ori plecarea onorabilă de la guvernare, ori nominalizarea lui Popescu Tăriceanu, candidat la Cotroceni. Un șantaj făcut de ALDE, care a reușit 4% la europarlamentare.

O apreciez pe doamna

Revelațiile în partidul lui Tăriceanu nu se opresc aici:„În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa“, se mai arată în acelaşi comunicat ALDE. 

În septembrie 2018, lui Tăriceanu i se părea că Dăncilă este foarte bună: "Vă spun fără niciun fel de echivoc, o apreciez pe doamna Dăncilă pentru modul în care-şi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru. Sigur, nu pot să spun că este primul ministru perfect, dar nimeni nu are pretenţia”. 

Tăriceanu nu a avut nicio problemă să guverneze alături de Carmen Dan, care a primit o diplomă prin corespondență. Nici de Orlando Teodorovici, care a pierdut un doctorat pe drum sau de Marius Budăi, absolvent la fabrica de diplome Spiru Haret, de Olguța Vasilescu cea care este acuzată de plagiat în teza de doctorat. Sau de agramații Liviu Pop, Daniel Breaz. Tăriceanu și-a trimis reprezentanți în guvernul condus de Viorica Dăncilă, certată cu limba română și care a dobândit o diploma la SNSPA București deși muncea cu normă întreagă la Videle.

Citește și: Partidul Studiilor de la Distanță

Și, apoi, ce ar putea scrie în noul Program de Guvernare 2019 – 2020? Că se vor face autostrăzile Brașov – Comarnic și Sibiu – Pitești și cele opt spitale regionale?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te