SURSE: PNL a discutat despre reducerea numărului secretarilor de stat. Ce și-a asumat Predoiu

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.11.2023 - 21:38
SURSE PNL a discutat despre reducerea numărului secretarilor de stat. Ce și-a asumat Predoiu - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Liberalii s-au reunit într-o ședință a BPN la Sinaia, joi și vineri, pentru a discuta prioritățile și proiectele pentru anul 2024. S-a pus problema inclusiv a reducerii numărului de secretari de stat.

SHARE

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că prioritatea principală pentru liberali sunt românii, iar proiectele vor fi alese în funcție de prioritățile populației.

SURSE: PNL a discutat despre reducerea numărului secretarilor de stat. Ce și-a asumat Predoiu

„Vreau să fim foarte atenți pe ceea ce propunem ca proiecte pentru anul 2024! Avem un angajament asumat la nivelul Coaliției ca bugetul să treacă până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanța ambiții electorale”, a declarat președintele Senatului. 

Miniștrii liberali au prezentat proiectele principale și de impact pentru români. Astfel că liberalii au discutat și despre reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere de cheltuieli. 

Citește și: Fechet: „Programul Rabla trebuie regândit în fiecare an pentru anul următor”

De asemenea, ministrul liberal Cătălin Predoiu și-a anunțat colegii că va dezvolta, în perioada următoare, un proiect foarte ambițios, la care se lucrează încă din perioada în care ministerul era condus de Lucian Bode și care va impacta enorm inclusiv Diaspora. 

Este vorba de digitalizarea documentelor importante de identitate, precum certificatul de naștere, de căsătorie, divorț, deces. Se dorește digitalizarea a 68 de milioane de acte de stare civilă, iar termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023.

Un alt proiect important pentru care liberalii vor milita la toate nivelurile este respectarea promisiunilor de majorare a salariilor profesorilor.

La capitolul cultură, Raluca Turcan își dorește să impulsioneze tânăra generație să activeze în sectorul cultural printr-un proiect de salarizare. 

Citește și: 200.000 € pentru digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente: „Prin PNRR”

„Am elaborat un proiect al salarizării în domeniul cultural pentru a impulsiona tânăra generație să activeze în acest domeniu. Sunt măsuri importante și pentru cinematografie, investiții”, a declarat Ministrul Culturii. 

În ceea ce privește dezvoltarea și investițiile, Ministrul Adrian Veștea a declarat că Guvernul e la zi cu plățile pe PNRR și că există bani pentru toate programele de finanțare. 

„Anul acesta vom ajunge la 3.000 de contracte semnate în Anghel Saligny. De asemenea, suntem la zi și cu plățile pe PNRR. Sunt bani pentru toate programele”, a declarat Ministrul Dezvoltării. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te