Subaltern al lui Dan Voiculescu, condamnat la pușcărie, deputatul AUR Chelaru se crede Avram Iancu

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.12.2020 - 13:13
Mircea Chelaru / FB

Deputatul AUR de Argeș Mircea Chelaru susține că e gata de orice sacrificiu pentru patrie și se compară cu martiri ai neamului precum Horea.

SHARE

„Sunt unii care încearcă să ne mutileze, să ne facă în fel și chip. Știm ce înseamnă manipulare. Numai că poporul ăsta simte cine este pentru el și cine nu.

Nu vreau să fac o comparație gratuită, dar merită, păstrând proporțiile și bunului simț istoric: niciun român care s-a ridicat pentru români, de la Horea, Iancu, Tudor, Cuza, nu a fost erou în vremea lui. Toți au fost proscriși pentru că puterea împotriva căreia s-au ridicat a vrut să fie așa. Nu-i nimic. Suportăm acest statut incriminant de proscriși, nenorociți, ba cu rușii, ba cu americanii”, a declarat Chelaru pentru qmagazin.

Cine este Chelaru: „tun de 850 mii de lei”

Chelaru este general de armată care a îndeplinit funcția de Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române (15 februarie - 31 octombrie 2000).

După ce a trecut în rezervă a intrat în politică.

Mircea Chelaru s-a înscris în anul 2002, în Partidul Unității Națiunii Române (PUNR). A fost ales la data de 16 martie 2002 în funcția de Președinte al Consiliului Național al PUNR, iar pe 11 mai 2002 devine președintele partidului. În urma fuziunii prin absorbție a PUNR cu Partidul Conservator, ce a avut loc la data de 19 ianuarie 2006, Mircea Chelaru devine vicepreședinte al partidului condus de Dan Voiculescu (wikipedia). A fost dat afară din partid alături de Codrin Ștefănescu, fiind acuzați că destabilizează PC.

 Generalul în rezervă Mircea Chelaru a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, în dosarul disjuns din cel al fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi al altor zece generali şi colonei.

Curtea de Apel Bucureşti a respins astfel atât apelul declarat de Mircia Chelaru, cât şi cel al DNA, menţinând decizia Tribunalului Bucureşti din 24 aprilie 2015 şi a aplicat un termen de supraveghere de patru ani în cazul lui Chelaru.

De asemenea, i se confiscă peste 850.000 de lei - foloase materiale realizate în urma obţinerii locuinţei.

DNA susţine că, în perioada 2000-2007, inculpatul Chelaru a determinat cu intenţie funcţionari din Ministerul Apărării Naţionale să încheie, fără vinovăţie, un contract de vânzare-cumpărare a unui apartament în Bucureşti, deşi acesta nu deţinea un contract de închiriere valabil încheiat pentru imobil, arată Agerpres.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.